MONSTRUOZNO U ŠKOTSKOJ / Pedofilska skupina 'vještice i čarobnjaci' drogirali i silovali djecu: 'Stavili su ih u pećnicu, hladnjak...'

Image
Foto: Police Scotland

Djecu su uvjerili da ih mogu pretvoriti u pse i mačke. Mališani su mjesto gdje su ih zlostavljali nazivali 'kućom zvijeri'. Heroinski ovisnici su godinama organizirali grupna silovanja djece

14.11.2023.
21:34
Police Scotland
VOYO logo

Sedam članova pedofilske skupine koji su se predstavljali kao "vještice i čarobnjaci" proglašeni su krivima za vođenje "monstruoznog" lanca seksualnog zlostavljanja djece u Glasgowu.

Nacionalno društvo za sprječavanje okrutnosti prema djeci (NSPCC) naveo je da je to jedan od najgorih slučajeva unazad nekoliko desetlja, a 11 članova pedofilske skupine suočilo se s nizom optužbi za zlodejla protiv troje djece, donosi Sky News.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Porota na Visokom sudu u Glasgowu u utorak je proglasila sedam članova krivima za seksualni napad i silovanje. Na suđenju, koje je trajalo više od dva mjeseca, rečeno je da su djeci osnovnoškolske dobi davali alkohol i kokain, a onda da su bili prisiljeni za seksualne izopačenosti, koja su uključivala grupna silovanja na raznim mjestima. Ovisnici o heroinu organizirali su redovita okupljanja na kojima bi provodili brutalno nasilje između 2012. i 2020. godine.

Image
STIGLA OPTUŽNICA /

Monstruozni otac u Dalmaciji pet godina svaki tjedan silovao kći mlađu od 15 godina

Image
STIGLA OPTUŽNICA /

Monstruozni otac u Dalmaciji pet godina svaki tjedan silovao kći mlađu od 15 godina

Starija djeca bila su prisiljena zlostavljati mlađe dijete. Na sudu su te epizode nazivali naziva "noćima silovanja djece". Djeca su mjesto zlostavljanja nazvali "kućom zvijeri", tvrdila su da su za seksualna zlostavljanja dobivala novac, a druga bi se djeca tome smijala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iain Owens (45), Elaine Lannery (39), Lesley Williams (41), Paul Brannan (41), Scott Forbes (50), Barry Watson (47) i John Clark (46) proglašeni su krivima za silovanje i seksualni napad. Owens, Lannery, Williams i Brannan također su proglašeni krivima za pokušaj ubojstva. Owens, Williams i Brannan proglašeni su krivima za kaznena djela vezana uz drogu.

Marianne Gallagher je osuđena za napad, ali je oslobođena drugih optužbi. Još troje njih oslobođeno svih optužbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Presudu će sudac Lord Beckett izreći na Visokom sudu u Glasgowu 4. siječnja. Mučni detalji izašli su u javnos - jedno su dijete stavili u mikrovalnu pećnicu, potom u pećnicu, hladnjak i zamrzivač i to nakon pokušaja bijega.

Djeca su vjerovala da su njihovi napadači vještice i čarobnjaci koji su ih svojim "čarobnim štapićima" mogli pretvoriti u pse i mačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivša partnerica jednog od osuđenih progovorila je za Sky News o svom šoku kada je otkrila da joj je bivši predator.

Odvjetnici obrane tvrdili su da djeca možda nisu govorila istinu, ali tužitelji su rekli da bi bilo "pretjerano podmuklo" izmišljati zločine "najmonstruoznije vrste".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matt Forde, direktor razvoja NSPCC-a, rekao je za Sky News: "Ovo je doista šokantan slučaj. Pomisliti da bi djeca mogla doživjeti iskustva koja su opisana. Bilo je nekoliko užasnih slučajeva tijekom desetljeća. Ali ovaj je uistinu šokantan i javnosti će biti teško pomisliti da djeca mogu doživjeti ovakva iskustva, da mogu biti izložena takvom namjernom i užasnom tretmanu, tako užasnom zlostavljanju."

POGLEDAJTE VIDEO Zašto je silovatelj pasa danas slobodan čovjek? Unatoč dokazima i dvije presude. 'Evo, katastrofa, sramota'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo