DRAMA KRAJ ZAGREBA / Nikola je prvi pomagao ljudima iz pale Cessne: 'Užasno, krv i polomljeni ljudi'

U lociranje i pronalaženje srušene letjelice odmah su krenuli vatrogasci i HGSS-ovci, kao i Hitna pomoć i policija, a dignuti su i dron i helikopter

25.5.2024.
19:12
VOYO logo

Nešto prije 16 sati pokraj Zagreba se srušio zrakoplov u kojem je bilo petero ljudi. Sve se dogodilo na području zračne luke u Ježdovcu, koja je poznata i kao aerodrom Lučko.

U lociranje i pronalaženje srušene letjelice odmah su krenuli vatrogasci i HGSS-ovci, kao i Hitna pomoć i policija, a dignuti su i dron i helikopter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o padu manjeg zrakoplova za bacanje padobranaca tipa Cessna 182, a zadnja pozicija na radaru očitana je u 15 sati i 42 minute. Poginula je jedna osoba, a tri su teže ozlijeđene i helikopterom prebačene u KB Dubrava.

Za RTL Danas progovorili su pojedinci koji su prvi pritekli u pomoć unesrećenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Avion je pao ravno, bilo je polomljeno drvo koje je prignječilo čovjeka. Čupali smo drvo van, dizali, jedan nije preživio, ostali su OK. U avionu je bilo pet njih, četvero je preživjelo. Šuma je to, raslinje, ne može se vidjeti, jedva se vidi iz zraka, samo je jedno drvo polomljeno. Teško je za naći. Čim smo pomogli, kao i kolega, maknuli smo se. Kad smo vidjeli Hitnu, išli smo pomoći u traženj", posvjedočio nam je Alen Cepić.

Tu se našao i Nikola Horvatinčić: "Jaki udarac je bio, čuo sam Hitnu, svi smo otrčali u šumu u potragu. Izgledalo je užasno, krvi i polomljeni ljudi, ružno za vidjeti. Drago mi je da sam uspio pomoći koliko sam mogao. Vjerojatno je očevid, Hitna je pomogla ljudima kojima se moglo, čeka se očevid."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj uživo 13.srpnja
VOYO logo