BIT ĆE SVEGA / Nadamo se da ste uživali u lijepom vikendu jer od ponedjeljka slijedi promjena vremena

Nalazimo se ispred ciklonalnog polja na zapadu kontinenta i nove sredozemne ciklone, čiji će jedan od centara sutra prelaziti preko srednjeg Jadrana

Dorian Ribarić

Dorian Ribarić

3.3.2024.
21:27
VOYO logo

Kraj tjedna obilježila je južina, na kopnu visoka temperatura zraka, u Slavoniji ponegdje do 20 °C.

No, mnogima je, osobito na moru, zbog sve izraženije južine bilo neugodno. Naime, nalazimo se ispred ciklonalnog polja na zapadu kontinenta i nove sredozemne ciklone, čiji će jedan od centara sutra prelaziti preko srednjeg Jadrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DOZNAJTE U PAR KLIKOVA /

Spavate li dovoljno? Ovaj kalkulator sna predlaže vam točno vrijeme kada trebate leći

Image
DOZNAJTE U PAR KLIKOVA /

Spavate li dovoljno? Ovaj kalkulator sna predlaže vam točno vrijeme kada trebate leći

PONEDJELJAK

Sutra ujutro i prijepodne većinom već oblačno i sve kišovitije na Jadranu i područjima uz njega. Grmljavina najprije moguća na jugu Istre, kvarnerskim otocima, a zatim češće u Dalmaciji uz izraženije pljuskove. Suho u središnjim, a još uvijek i pretežno vedro u istočnim kopnenim predjelima. Jako i olujno jugo još na jugu, dok drugdje postupno slabi. Najniža temperatura na kopnu, nakon barem djelomične noćne vedrine, oko 4-5 Celzija, ali na Jadranu uz jugo i oblake ostaje između 10 i 13 Celzija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na istoku promjenjiva naoblaka, vrlo mala šansa za koju kap kiše u Posavini. Uz prolazno slab do umjeren jugoistočni i istočni vjetar i dalje visokih 17-18 Celzija.

U Dalmaciji oblačno, nestabilno uz kišu, lokalno obilniju, a još je u početku moguća grmljavina. Jugo slabi, a prolazno će zatim biti umjerenog jugozapadnjaka, sjeverozapadnjaka pa i nakratko bure. Uglavnom malo svježije, osobito na sjevernom dijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom Jadranu i u gorju sve rjeđa kiša, a postupno će se i smanjivati naoblaka. Vjetar sjeverozapadni, uz obalu slaba do umjerena bura, a temperatura posvuda između 13 i 16 Celzija.

U NASTAVKU TJEDNA NA KOPNU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak opet češća sunčana razdoblja, vrlo rijetko kakav lokalni pljusak oko gorja. Promjenjivije sredinom tjedna uz mjestimičnu kišu, osobito potkraj srijede i pljuskove. No, slijedi pad temperature pa u najvišem gorju može nakratko biti susnježice i snijega. Naime, od četvrtka temperaturno napokon bliže prosjeku za doba godine, a nakon razvedravanja u noći na petak, računajte i na hladna jutra pa i mraz.

U NASTAVKU TJEDNA NA MORU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranu nakon sunčanijeg utorka opet nestabilnije, osobito u srijedu uz pljuskove praćene grmljavinom, ovaj put izraženije na sjevernom dijelu. Prolazno bura, istočnjak, ali ne odviše vjetrovito. Od četvrtka sve manje toplo, u petak i sunčanije.

ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo