još i to... / Na Krku kuglica sladoleda 3,50 eura! 'Ali u njega se ne upuhuje zrak, tu je i vanilija iz Madagaskara...'

Tko se više sjeća kad je kuglica bila 3,50 kuna? No oni koji su probali sladoled od 22 kune kažu: 'Ima lijep kremasti okus, isplati se!' Bili smo u tvornici sladoleda na Krku u kojoj u sezoni na dan proizvedu i 1200 litara

9.5.2023.
21:30
VOYO logo

Kad ugrije sunce, ništa ne prija kao kuglica sladoleda! Boja i okusa ima kao u priči, a Niko Jurešić s Krka bira kokos. Cijena u kunama mu je 21,84!

Ali Niku to ne smeta: "Mislim da se isplati, odličan je, ima lijep kremasti okus, zadovoljan sam!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U predsezoni se na dan na tom mjestu gdje on kupio svoj sladoled, proda 150 kuglica. Ljeti se očekuje barem dvostruko više. Imaju 16 vrsta, ali i to će poduplati.

Slavica Pendić radi u slastičarnici na Krku pa otkriva koje vrste sladoleda imaju: "Imamo premium sladolede koji su vrhunski, oni su malo skuplji i to po 2,90, a ovi klasične vrste su 2,40 eura".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PROBLEMI S VODOM /

Suša u Europi već krenula, ponegdje turizam pao i za 69 posto, a što će tek biti kad dođe ljeto?

Image
PROBLEMI S VODOM /

Suša u Europi već krenula, ponegdje turizam pao i za 69 posto, a što će tek biti kad dođe ljeto?

Amir Mujkić, voditelj ugostiteljskog objekta, kaže da to možda nije konačna cijena: "Postoji mogućnost i da se digne, ali i da se snizi. Cijene su na ostale kao i lani, a takve su zbog svoje kvalitete i riječ je o sladoledu s našeg otoka".

Naime, radi se u tvornici na otoku, u sezoni proizvedu i 1200 litara na dan. Digli su cijene od 5 do 12 posto, ovisno o vrsti i to zato što je sirovina drastično skočila. Primjerice, kilogram pirea od pistacija košta 35 eura. Tu su još energenti, dostava, radna snaga...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalibor Jurina, vlasnik tvornice sladoleda u Krku kaže nam: "Kilogram borovnice skoro je 9 eura, tu si i struja, voda, radnici. Trebalo bi još dignuti cijene i to 30-40 posto. Ali to je nemoguće!"

Krk drži cijenu sladoleda od 1,70 do 3,50 eura!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Davor Ramšćak iz Zagreba otkriva razliku u sladoledima: "U Zagrebu imate slastičarna gdje je jeftin, ali kvaliteta mu onda nije neka..."

Bili smo i u gelateriji gdje ne prodaju sladoled na kuglice, nego porcije od sto grama. Tako je u njihovih 50 gelaterija diljem zemlje, a u Hrvatskoj uskoro otvaraju najveću europsku proizvodnju gelata!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karlo Gogić radi u toj gelateriji u Krku: "Naš đelato se od drugih sladoleda razlikuje po tome što je 100 posto prirodan, što se za razliku od drugih ne upuhuje zrak u njega radi volumena i zato je tako kremast. Najbolje namirnice, vanilija iz Madagaskara, pistacijo Bronte, mango Alfonzo, to su stvarno 100 prirodni sastojci."

Cijena mu je 3,50 pol eura, skuplja no igdje, ali svejedno imaju najviše kupaca!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Frank Beich iz Njemačke otkriva zašto kod njih kupuje: "Moja supruga jede veganski sladoled pa sam ga kupio ovdje, uz to je velik i mislim da izgleda jako dobro!"

Laura Hatarova iz Slovačke otkriva zašto daje euro više za sladoled: "Cijena je dobra za taj sladoled, možete kupiti sladoled i za 2 eura, ali okus mu nije kao ovome!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strancima s europskim plaćama i Hrvatima s domaćim plaćama ovo ljeto neće biti jednako slatko!

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo