HIT DESTINACIJA / Turisti navalili na Dubrovnik, Englez Simon: 'Postoje jeftinija mjesta, ali...'

Hrvatska se i ove predsezone pokazala kao hit destinacija. U prva tri mjeseca čak je 16 posto više dolazaka i 15 posto više noćenja. Za produženi vikend bilo je čak 380 tisuća noćenja. U Dubrovniku, Uskrs je dočekalo preko 6 tisuća turista. Među njima, najviše je bilo Engleza

Marija Pajić

2.4.2024.
20:55
VOYO logo

Turistički prvi kvartal u Hrvatskoj nikad bolji! U prva tri mjeseca ostvareno je više od 1.1 milijun dolazaka i više od tri milijuna noćenja. Najviše gostiju za produženi vikend imali su Poreč, Zagreb, Rovinj, Split i Dubrovnik, koji je i ove predsezone hit destinacija.

Travanjsko sunce izmamilo je brojne zaljubljenike u ljetne radosti, a na dubrovačkim Banjama oni najhrabriji su i zaplivali na ugodnih 16 morskih stupnjeva. "Da, hladno je more, ali prekrasno! Vani je tako vruće, a u moru je baš osvježenje", govori Remi iz Engleske dok Brazilka Michele nadodaje: "Za mene je ipak prehladno za kupanje!" Oni koji se nisu odlučili za banju već za đir preplavili su Stradun. Tamo ih je dočekala bogata ponuda dubrovačkih ugostitelja. Među brojnim stolovima zatekli smo Finkinju Ulu. "Ovo mi je prvi put u Dubrovniku, a četvrti put u Hrvatskoj", otkriva Ula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sladoledu na ugodnih 16 stupnjeva nisu odoljeli ni bračni par Louis i Jen iz Engleske koji su iskoristili čari "baka servisa" i pobjegli na odmor u Lijepu našu! "Djeca su kod bake pa uživamo! Ovdje je puno jeftinije nego kod nas u Ujedinjenom Kraljevstvu. Gledali smo letove po Engleskoj i ispostavilo se da nam je jeftinije doći tu", govori par. Da kvalitetu treba i platiti zna i Englez Simon. "Sigurno postoje neka mjesta u Hrvatskoj koja su jeftinija ali onda ne dobijete ovo", zaključuje Simon.

Image
KAKVI PRIZORI /

Dok je u Međimurju padala tuča i u Zagrebu kiša, turisti uživali na plažama u Dubrovniku

Image
KAKVI PRIZORI /

Dok je u Međimurju padala tuča i u Zagrebu kiša, turisti uživali na plažama u Dubrovniku

Hrvatska se i ove predsezone pokazala kao hit destinacija. U prva tri mjeseca čak je 16 posto više dolazaka i 15 posto više noćenja. Za produženi vikend bilo je čak 380 tisuća noćenja. U Dubrovniku, Uskrs je dočekalo preko 6 tisuća turista. Među njima, najviše je bilo Engleza. Dosta ih se skupilo i na štandu bake Anice koja godinama prodaje suvenire u starom portu. Otkriva nam da najviše kupuju lavandu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dubrovnik se probudio iz zimskog sna a zbog velike potražnje, otvoreno je i tridesetak hotela. Ovih dana sve prati i gastromanifestacija proljetni gurmanski dani. Ana Hrnić, zamjenica direktora TZ-a Dubrovnik ne krije zadovoljstvo odličnim rezultatima: "Sedam posto je više nego lani, sukladno našim očekivanjima, Uskrs se poklopio i s početkom ljetnog reda letenja. Optimistično gledamo dalje."

Gužva je i u zračnoj luci Ruđera Boškovića. Zbog ljetnog reda letenja, ovog tjedna imaju pune ruke posla. Samo u prvom tjednu imamo 182 leta i očekujemo rekordni tjedan kao rekordni travanj govori nam Ivan Maslać, komercijalni direktor ZL Dubrovnik. U dubrovačkoj zračnoj luci očekuju čak 40 % bolji promet u travnju u usporedbi s prošlom godinom, a u listopadu bi napokon trebali po prvi puta u povijesti premašiti 3 milijuna putnika!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo