RIM TIM TAGI DIM MANIJA / Australci navijaju za Baby Lasagnu: 'Ta pjesma vam se stvarno uvuče u glavu'

Hrvatski favorit Baby Lasagna popodne je završio generalnu probu u Malmöu uoči sutrašnje prve polufinalne večeri u kojoj nastupa 7 sedmi. Na njegove stihove pleše se diljem Švedske, a slažu li se građani s eurovizijskim kladionicama, na kojima je naš predstavnik prvi?

Lucija Ptičar

Lucija Ptičar

Samoborka. TV reporterka koju gura osjećaj za pravdu. Ustrajna u dobivanju odgovora na ključna pitanja.

6.5.2024.
21:13
VOYO logo

Rim Tim Tagi Dim ritam zavladao je Malmöom na generalnoj probi prije sutrašnjeg, prvog službenog nastupa našeg Baby Lasagne. Nakon što je cijelu Hrvatsku zarazio ritmom. Pjesma i ples sada dominiraju i Švedskom.

"Sviđa mi se, najdraža mi je. Nadamo se da će pobijediti. Voljeli bismo sljedeće godine doći u Zagreb", kažu nam Ricky i Jasone iz Australije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A upravo je Baby Lazagna favorit na eurovizijskim kladionicama . Drži prvo mjesto s 26 posto šanse za pobjedu. Iza njega je predstavnik Švicarske, Nemo.

"Ide na repeat, ne prestaje. Ako se sve zvijezde sklope u subotu kako treba, ja mislim da i hoće - mislim da je to - to", izjavila je Tamara Večić iz Slovenije, koja živi u Nizozemskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Janu iz Slovenije ovo je osma godina da dolazi u grad domaćin Eurosonga 2024. No dobro zna koga vidi na tronu.

"Mislim da bi upravo trebalo da se ova pjesma kaže - Rim tim tagi WIN barem za subotu haha", ističe Jan Vehar iz Slovenije i dodaje: I mislim da Hrvatska nikad nije bila toliko blizu pobjede i mislim da zbog toga su čak očekivanja toliko viša i to bi bila jedna velika zaslužena pobjeda".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
EUROSONG 2024. /

Baby Lasagna oduševio na probi uoči prve polufinalne večeri: Ovako je 'zapalio' dvoranu

Image
EUROSONG 2024. /

Baby Lasagna oduševio na probi uoči prve polufinalne večeri: Ovako je 'zapalio' dvoranu

Prva polufinalna večer na repertoaru je sutra u 21 sat, a Baby Lazagna nastupa sedmi od petnaestero izvođača.

"Pjesma je stvarno zarazna i stvarno vam se uvuče u glavu i samo je pjevate cijeli dan. Volim to. Jednostavno volim", napominje Ricky iz Australije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podršku 28-godišnjaku iz Umaga u Švedsku su došli dati i brojni građani iz Hrvatske.

"Volim Euroviziju i ove godine imamo odličnu pjesmu, pravo je vrijeme da dođemo. Ako nećemo sad, ne znam, kad smo trebale. Pravo je vrijeme", slažu se Marija i Maja Farkaš iz Kraljevice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I možete misliti Rim Tim mi je u krvi", kaže Marica Barišić s Otoka Vira.

Osim veselja u gradu vlada i zabrinutost zbog planiranih prosvjeda vezanih oko neuspješne peticije za izbacivanje Izraela iz natjecanja. Policija je na svakom koraku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo policajce iz Danske i Norveške koji će nam pomagati. Uz to, imat ćemo i mnogo nadzornih kamerama po cijelom Malmöu i policijskih službenika koji sve nadgledaju iz centra", izjavio je Jimmy Modin, glasnogovornik Švedske policije.

Eurosong gleda oko 160 milijuna ljudi, a koliko je hrvatski građana uz Baby Lazagnu dokazuje i činjenica da se prvi put organizira javno gledanje finala Eurosonga u Puli, Umagu i Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo velike nade u Marka. Marko, samo jako!", rekle su Marija i Maja Farkaš iz Kraljevice.

A na današnji dan prije 35 godina na Eurosongu u švicarskoj Lausanni pobijedila je zadarska grupa Riva. Hoće li se povijest ponoviti - doznat ćemo uskoro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo