Kratki podaci:
vrijeme pripreme samo 15 minuta, pečenje 10 minuta
kalorije: 112
masnoća: 3,8g
ugljikohidrati: 27,1 g
proteini: 3,7 g
kolesterol: 15,4 mg
natrij: 216 mg
Tanki listići patliđana peku se na maslinovom ulju i češnjaku, dodaje se umak i na kraju komadi mozzarele.
Sastojci:
2 patliđana
5 velikih žlica maslinova ulja
1 češanj češnjaka, zdrobljen
4 velike žlice pesto umaka (sastojci - svježi bosiljak, parmezan,orah,maslinovo ulje, sol i papar)
1 ½ šalica izribane mozzarelle
sitno istrgani komadići bosiljka
sol i papar
Način pripreme:
1. Nasolite listove narezanog patliđana i pustite 10-15 minuta da izađe gorčina. Okrenite svaki list i ponovite postupak. Operite dobro s hladnom vodom i obrišite papirnim ubrusom.
2. Ugrijte maslinovo ulje i dodajte češnjak. Prepržite patliđane s obje strane, masnoću skinite opet ubrusom.
3. Raširite pesto po jednoj strani patliđana. Na to stavite mozzarellu i lišće bosiljka. Dodati malo soli i papra. Zarolajte listove i osigurajte drvenom čačkalicom.
4. Poredajte rolade u namašćenu posudu i stavite u već zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva C. Izvaditi za 8-10 minuta.
5. Premjestite u toplu keramičku posudu. Pospite svježim bosiljkom i odmah servirajte.
Dobar tek !