Rolada od pečenog patliđana, bosiljka i mozzarelle

U ove vruće dane nemate baš volje za dugim kuhanjem. Zašto ne probati super brzu i ukusnu roladu od patliđana? Savršeno i za vegeterijance

23.8.2000.
18:00
VOYO logo


Kratki podaci:

vrijeme pripreme samo 15 minuta, pečenje 10 minuta
kalorije: 112
masnoća: 3,8g
ugljikohidrati: 27,1 g
proteini: 3,7 g
kolesterol: 15,4 mg
natrij: 216 mg

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tanki listići patliđana peku se na maslinovom ulju i češnjaku, dodaje se umak i na kraju komadi mozzarele.

Sastojci:
2 patliđana
5 velikih žlica maslinova ulja
1 češanj češnjaka, zdrobljen
4 velike žlice pesto umaka (sastojci - svježi bosiljak, parmezan,orah,maslinovo ulje, sol i papar)
1 ½ šalica izribane mozzarelle
sitno istrgani komadići bosiljka
sol i papar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Način pripreme:

1. Nasolite listove narezanog patliđana i pustite 10-15 minuta da izađe gorčina. Okrenite svaki list i ponovite postupak. Operite dobro s hladnom vodom i obrišite papirnim ubrusom.

2. Ugrijte maslinovo ulje i dodajte češnjak. Prepržite patliđane s obje strane, masnoću skinite opet ubrusom.

3. Raširite pesto po jednoj strani patliđana. Na to stavite mozzarellu i lišće bosiljka. Dodati malo soli i papra. Zarolajte listove i osigurajte drvenom čačkalicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Poredajte rolade u namašćenu posudu i stavite u već zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva C. Izvaditi za 8-10 minuta.

5. Premjestite u toplu keramičku posudu. Pospite svježim bosiljkom i odmah servirajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobar tek !

Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo