OGLAS

Totalno razaranje / VIDEO U trenu pakao: Snimili moment kad je eksplodirao Kerčki most na Krimu, i to iz nekoliko uglova!

Image

Kamion bomba eksplodirao je točno kad je pored njega bio vlak pun goriva. Već neko vrijeme se spominjalo da će glavna veza s Rusijom vjerojatno postati meta

8.10.2022.
9:57
VOYO logo

Kerčki most, 19 kilometara dug, glavna i jedina prometnica koja direktno spaja Krim s Rusijom, vozila lagano prolaze u subotu ujutro, tako rano da još nije pošteno niti svanulo. Odjednom, na dijelu mosta za cestovni problem, strahovita eksplozija…

Riječ je o scenama koje prikazuje video koji se proširio mrežama, izvorno objavljen na Twitteru, za koji, premda nema službene potvrde da je autentičan, ali očito doista prikazuje Kerčki most, skupa s eksplozijom, a sudeći prema uglovima iz kojih se sve prikazuje eksplozija, trebalo bi se raditi o scenama s nadzornih kamera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RIA Novosti prenio je jutros priopćenje Nacioalnog terorističkog ureda Rusije da je do eksplozije došlo u 6.07. Kao izvor eksplozije i potom požara navodi se kamion koji je žestoko grunuo na cestovnom dijelu, nakon čega se zapalilo sedam vagona cisterni vlaka koji je upravo u tom trenutku prolazio paralelnom željezničkom sekcijom mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubrzo je i službeno rečeno da je riječ o kamionu bombi, tempiranom da eksplodira točno u trenutku kad je na željeznici odmah pored njega bio vlak pun goriva. Dio cestovne konstrukcije mosta urušen je, što je bilo jasno odmah. Promet mostom je obustavljen, što za sobom povlači niz posljedica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Most je izgrađen prvo u svom cestovnom dijelu i dovršen u travnju 2018. godine. Slijedio je prosinac 2019. kad je dovršen i onaj željeznički dio. Kerčki most, nazvan po tome što povezuje Krasnodarski kraj u Rusiji s Kerčkim poluotokom preko Kerčkog tjesnaca na krajnjem istoku Krima, najduži je most ikad izgrađen u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nazivan još i Krimskim mostom te Mostom ujedinjenja, predstavljao je zlatan trenutak politike Vladimira Putina prema Krimu i Ukrajini, jer je time, nakon međunarodno nepriznate aneksije Krima, kremaljski vladar njime direktno spojio Krim s ruskim kopnom. Tri milijarde dolara vrijedan most osobno je otvorio i na njemu trijumfirao kao obnovitelj ruskog imperija.

Međutim, otkako se ratna sreća u ratu u Ukrajini posljednjih tjedana dramatično promijenila u korist ukrajinskih oružanih snaga, zaredali su prvo udari na ratnu luku u Sevastopolju na Krimu i na vojne aerodrome, čak i na zapovjedna mjesta na Krimu, te se posljednjih dana čak počelo spominjati i Kerčki most kao nezaobilaznu metu u nekom trenutku povratka Krima nazad pod vlast Ukrajine kojoj je poluotok otet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Dosje Jarak
Hell's kitchen
Obiteljske tajne
Bicemo prvaci sveta
default_cta
Poseta
Love Island: All stars
San snova
Šetnja s lavom
Moj pas Marmaduke
default_cta
Megadance
Vozi moj auto
Maša i medvjed
Ljubavna zamka
U klinču
default_cta
Savršene majke
Lijek za život
VOYO logo