Play ponuda

NAPUNJENA EKSPLOZIVOM / Ukrajinci na ruske snage šalju moćno oružje: Pogledajte kako upravljaju 'kamikaza' vozilima

Image
Foto: Twitter screenshot

Ukrajinski vojnici na prvim linijama koriste automobile na daljinsko upravljanje napunjene eksplozivom

22.3.2023.
8:53
Twitter screenshot
Play ponuda

Pojavile su se snimke kako ukrajinske trupe koriste 'kamikaze' automobile na daljinsko upravljanje napunjene eksplozivom kako bi uništile ruske tenkove.

Intenzivne borbe uglavnom se vode oko najistočnijih regija Ukrajine, gdje je grad Bahmut zahvaćen neprekidnim sukobima.

Neki ukrajinski vojnici na prvim linijama sada koriste automobile na daljinsko upravljanje napunjene eksplozivom, poznate i kao bespilotna kopnena vozila, kako bi gađali ruske ciljeve, prema videu podijeljenom na društvenim mrežama tijekom vikenda, piše Daily Mail.

Videozapis, prvi put objavljen kao dio dokumentarca na YouTubeu o Trećoj jurišnoj brigadi, čini se da prikazuje ukrajinske vojnike kako pripremaju vozilo na daljinsko upravljanje za bitku. Zatim se vidi kako vojnici telefonom kontroliraju kretanje vozila, tako da ono eksplodira u blizini onoga što izgleda kao ruski tenk.

I Rusi potvrdili djelovanje UGV-a

'Ukrajinska Treća jurišna brigada koristi kamikaze UGV-ove napunjene eksplozivom na ruskim položajima', tweetao je Rob Lee, viši suradnik Instituta za istraživanje vanjske politike.

Korištenje ovih UGV-a također je potvrđeno na proruskom Telegram kanalu Izvješća milicije Novorosije ZOV, koji je tvrdio da oružje 'može biti opasno za oklopna vozila, bunkere i vojnike'.

Image
STRAHUJE LI MOSKVA SVE VIŠE OD PORAZA? /

Na ruskom teritoriju niču čudnovate piramide, stručnjaci pojasnili o čemu se radi

Image
STRAHUJE LI MOSKVA SVE VIŠE OD PORAZA? /

Na ruskom teritoriju niču čudnovate piramide, stručnjaci pojasnili o čemu se radi

Ukrajinska vojska nije objavila mnogo informacija o opsegu korištenja vozila na daljinsko upravljanje, koliko ih ima te često koristi.

Rusija je također koristila UGV tijekom rata, uključujući njihova vozila 'Marker', od kojih su četiri poslana u istočnu Ukrajinu u siječnju.

Play ponuda
Play ponuda