DRAMA U RUSIJI / Veliki obrat: Diverzanti zapravo uopće nisu Ukrajinci? Isplivala snimka, a Kremlj razmatra važnu odluku

Image
Foto: twitter , screenshot

Ruski mediji navode da je identificiran jedan od pripadnika diverzantske skupine i da je riječ o Rusu Denisu Nikitinu, članu jedne neonacističke skupine, koji se lani priključio ukrajinskoj vojsci

2.3.2023.
12:59
twitter , screenshot
Play logo

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov kazao je da ne zna hoće li se status ruske 'specijalne vojne operacije' promijeniti nakon što su ukrajinski diverzanti upali u dva sela u ruskoj regiji Brjansk i ondje uzeli za taoce nekoliko stanovnika, što bi bila iznimno važna odluka. Kremlj je u četvrtak nazvao "terorizmom" upad ukrajinske saboterske skupine u regiju Brijanska i uzimanje talaca, o čemu su ranije javili ruski mediji.

Image
'U TIJEKU JE PUCNJAVA' /

Talačka kriza u Rusiji: Ukrajinski saboteri infiltrirali se u dva lokalna sela, ima ubijenih i ranjenih

Image
'U TIJEKU JE PUCNJAVA' /

Talačka kriza u Rusiji: Ukrajinski saboteri infiltrirali se u dva lokalna sela, ima ubijenih i ranjenih

Zelenskij: Namjerna provokacija Rusije

Glasnogovornik Peskov rekao je da su događaji u Brijansku "teroristički napad" i dodao da se poduzimaju mjere kako bi se uništili "ukrajinski teroristi" koji su izvršili prekogranični napad i, kako tvrde ruski dužnosnici, uzeli taoce. Ruski mediji javili su ranije, pozivajući se na dužnosnike, da se ruske snage bore protiv ukrajinske saboterske skupine koja je ušla u Brijansk koji graniči s Ukrajinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasad nije jasno hoće li ruski predsjednik Vladimir Putin sazvati u četvrtak hitan sastanak ruskog Vijeća sigurnosti, o čemu postoje proturječna izvješća. Savjetnik ukrajinskog predsjednika rekao je da se u Brijansku radi o "namjernoj provokaciji" Rusije.

Nekoliko desetaka diverzanata upalo u Rusiju?

Ruska Federalna služba sigurnosti (FSB) ranije je potvrdila da provodi akciju uklanjanja prekršitelja granice, a prema službenim izvješćima, jedna je osoba poginula. Navodno je šestero stanovnika regije Brjansk uzeto kao taoci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruski mediji nisu precizirali koliko je ukrajinskih diverzanata upalo u regiju Brjansk, dodajući da ih je 'nekoliko desetaka'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruske novinske kuće izvješćuju da je ukrajinska skupina od oko 50 članova zarobila stanovnike u selu Sušani, uz eksplozije i pucnjavu, agencija RIA navodi da su neki seljani oteti i u selu Ljubečan, dok portal Baza tvrdi da su ondje dignute u zrak trafostanica i benzinska postaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od diverzanata Rus koji se pridružio Ukrajincima?

U kakofoničnim izvješćima ruskih medija među ostalim se tvrdi da su naoružani diverzanti zapravo pripadnici Ruskog dobrovoljačkog korpusa, koji se bori na strani Ukrajine.

Također navode da je identificiran jedan od pripadnika diverzantske skupine DRG koji je snimljen dok je pozirao kod doma zdravlja u selu Ljubečani. Navodno je riječ o Denisu Nikitinu za kojeg ruski mediji pišu da je bivši prijatelj neonacista Maksima Martinkeviča i član jedne neonacističke skupine. On je, navodno, prošle godine odselio u Ukrajinu i pridružio se ukrajinskoj vojsci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema znakova aktivnosti?

Ukrajinski saboteri koji su se infiltrirali u pogranični okrug Brjanske regije ne pokazuju znakove aktivnosti i možda su napustili ruski teritorij, rekli su lokalni očevici za TASS.

Play logo

"Na ruskom teritoriju već nema nikoga od ukrajinske skupine i svi su otišli. Moguće je da je u tijeku potraga za preostalim militantima na našem teritoriju", rekao je očevidac.

Trenutno se ne mogu čuti nikakvi zvukovi pucnjave. Drugi očevidac potvrdio je za TASS da je medicinski radnik iz sela Ljubečane kojeg su navodni ukrajinski militanti zarobili trenutno kod kuće i da je "s njim sve u redu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo