'U TIJEKU JE PUCNJAVA' / Talačka kriza u Rusiji: Ukrajinski saboteri infiltrirali se u dva lokalna sela, ima ubijenih i ranjenih

Image
Izvor: Profimedia

Obrambeni krugovi nisu precizirali broj ukrajinskih diverzanata koji su prodrli u regiju Brjansk, dodajući da je tamo bilo nekoliko desetaka naoružanih militanata

2.3.2023.
10:49
Profimedia
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Šestero stanovnika regije Brjansk taoci su "ukrajinskih sabotera" koji su se infiltrirali u dva lokalna sela iz ukrajinske regije Černigov, rekli su obrambeni krugovi za TASS.

"Dva sela, Ljubečane i Sušank, koja se nalaze u okrugu Klimovski, napala su diverzanti. Trenutačno drže do šestero civila kao taoce", rekli su obrambeni krugovi.

Nisu precizirali broj ukrajinskih diverzanata koji su prodrli u regiju Brjansk, dodajući da je tamo bilo nekoliko desetaka naoružanih militanata. "U tijeku je pucnjava", rekli su.

Ruske novinske kuće izvješćuju da je ukrajinska skupina od oko 50 članova zarobila stanovnike u selu Sušani, uz eksplozije i pucnjavu. Novinska agencija RIA kaže da se taoci također drže u selu Ljubečan. Trafostanica i benzinska postaja dignute su u zrak u Sušaniju, navodi Baza.

Ima ranjenih i ubijenih

Ruski gardisti bore se protiv ukrajinskih diverzanata koji su se infiltrirali u pogranično područje regije Brjansk. "Skupine ukrajinskih diverzanata prodrle su u dva sela, uzimajući lokalno stanovništvo kao taoce u jednom od njih. Borci ruske nacionalne garde ušli su u obračun s militantima", rekli su izvori za TASS.

Među lokalnim stanovništvom ima i ubijenih i ranjenih, a do šestero ljudi bi moglo biti držani kao taoci. Guverner regije Brjansk Aleksander Bogomaz rekao je na svom Telegram kanalu ranije u četvrtak da su ukrajinski saboteri otvorili vatru na automobil u pokretu u okrugu Klimovski u regiji Brjansk, ubivši lokalnog stanovnika i ranivši dijete.

Okrug Klimovski u regiji napao je ukrajinski dron, a selo Lomakovka u općini Starodubsky bilo je izloženo minobacačkom granatiranju ukrajinske vojske, rekao je guverner.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču