OGLAS

Opće povlačenje? / Rusi iz groba u katedrali u Hersonu odnijeli i tijelo Potemkina

Image
Foto: YouTube/screenshot

Ruski državnik iz 18. stoljeća, osim po 'Potemkinovim selima', upamćen je i po ruskom pokoravanju teritorija u Ukrajini, što je vrlo bitno Putinu

29.10.2022.
14:39
YouTube/screenshot
VOYO logo

Britansko ministarstvo obrane u svom najnovijem izvještaju o stanju u Ukrajini prenijelo je navode Vladimira Salda, guvernera okupacijskih vlasti Rusije u regiji Ukrajine Herson, da su ruske trupe u izvlačenju iz glavnog grada sa sobom odnijele i tijelo ruskog kneza Grigorija Potemkina koji je živio u 18. stoljeću, upamćenog po "Potemkinovim selima".

"Saldo je usto ustvrdio da je Rusija premjestila (posmrtne) ostatke poznatog ruskog državnika iz 18. stoljeća kneza Grigorija Potemkina iz njegovog groba u katedrali u Hersonu na istočnu obalu rijeke Dnjepar", navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'Trbuhozborac' /

Putinov TV-čovjek: Rusija je u džihadu, zašto stati na Ukrajini?

Image
'Trbuhozborac' /

Putinov TV-čovjek: Rusija je u džihadu, zašto stati na Ukrajini?

Britansko ministarstvo je da se ruskom nacionalnom identitetu Potemkina usko povezuje s ruskim osvajanjem ukrajinskih teritorija u 18. stoljeću, što ima posebnu težinu u povijesnim tumačenjima Vladimira Putina kojima on pravda invaziju na Ukrajinu.

Ruske okupacijske vlasti Hersona već danima izvlače desetke tisuća civila iz Hersona, kako same navode, a kako izvještavaju ukrajinske vlasti, to se čini prisilno. Saldo je u posljednjem izvještaju naveo da je grad Herson napustilo već 70.000 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knez Potemkin je u grobnici u Katedrali Sv. Katarine počivao još od 1791. Sve ovo događa se u iščekivanju ukrajinske ofenzive kojom bi se oslobodilo ovo područje na jugu Ukrajine na zapadnoj obali donjeg toka rijeke Dnjepar pa prema obali Crnog mora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Dosje Jarak
Brak na prvu
Poseta
Obiteljske tajne
default_cta
Love Island: All stars
Bicemo prvaci sveta
San snova
Čovjek zvan Ove
Južni vetar
default_cta
Minari
Priča o čarobnjaku
Bohemian Rhapsody
Ljubavna zamka
Potraga Zvadlav
default_cta
VOYO logo