Play ponuda

'POTPUNO SMO UJEDINJENI!' / Biden najavio veliku vijest od koje će se Putinu smučiti a razveselit će Zelenskog, pa otkrio je li ga Njemačka prisilila da promijeni mišljenje

Image
Foto: Profimedia

Patrick Ryder rekao je da su 'u tijeku' rasprave o tome što je Ukrajini potrebno

25.1.2023.
16:58
Profimedia
Play ponuda

Američki predsjednik Joe Biden danas je održao govor iz Bijele kuće o daljoj potpori SAD-a Ukrajini.

Javnosti je rekao da će SAD poslati 31 moderan tenk tipa Abrams Ukrajini. Prije svoje izjave, razgovarao je s čelnicima Njemačke, Ujedinjenog Kraljevstva, Italije i Francuske.

"Sjedinjene Države surađivale su u korak s našim saveznicima i partnerima diljem svijeta kako bi osigurale da je ukrajinski narod u najjačoj mogućoj poziciji da brani svoju naciju, svoje obitelji i protiv brutalne, uistinu brutalne agresije Rusije", rekao je.

Dodao je da su Europa i SAD "potpuno ujedinjeni", rekavši da su tijekom razgovora s čelnicima NATO-a razgovarali o nastavku "bliske koordinacije i pune potpore Ukrajini".

"Očekivanja od strane Rusije su da ćemo se razići. Nećemo ostati ujedinjeni. Ali mi smo potpuno, temeljito, potpuno ujedinjeni", dodao je.

U govoru je dodao da će isporuka tenkova na teren potrajati.

Na pitanje novinara, rekao je da ga Njemačka nije "prisilila" da promijeni svoje mišljenje.

Govor je najavljen nakon što je Njemačka rekla da će isporučiti svoje tenkove Leopard 2 Ukrajini.

Odluka je uslijedila nakon političkih previranja i otvorila je vrata većem broju zemalja da pošalju tenkove u Ukrajinu. Jučer su se pojavila izvješća da je SAD spreman odobriti slanje tenkova M1 Abrams u Ukrajinu.

Američki brigadni general Patrick Ryder rekao je da su "u tijeku" rasprave o tome što je Ukrajini potrebno, ali nije potvrdio hoće li SAD poslati tenkove.

Image
SVE BLIŽE 3. SVJETSKOM RATU? /

Njemačka prelomila: Šalje moćne tenkove Ukrajini! Kremlj poručio SAD-u: 'To je ludost, ali i oni gore, kao i svi ostali'

Image
SVE BLIŽE 3. SVJETSKOM RATU? /

Njemačka prelomila: Šalje moćne tenkove Ukrajini! Kremlj poručio SAD-u: 'To je ludost, ali i oni gore, kao i svi ostali'

Play ponuda
Play ponuda