Eldin je budući kuhar koji voli i slastice. Prvi je u školskom čokoladnom laboratoriju radio praline.
"Teško je, ali sa puno vježbanja se lako nauči", rekao je učenik Eldin Husaković.
Sve je lakše uz iskusnog ambasadora čokolade. Moreno njene tajne otkriva 15 godina, a znanje nesebično dijeli s mladima.
"Ako čovjek stvarno nema strast i ljubav prema ovom pozivu jako je teško", rekao je čokoladni ambasador Moreno Debartoli.
U prvom domaćem čoko laboratoriju učenici bi trebali ispeći zanat i sutra biti konkurentniji na tržištu rada.
"Ne treba zaboraviti da smo mi sada jedna od članica Europske unije gdje se našim učenicima otvaraju vrata čokoladnih laboratorija, hotela, restorana ne samo u Republici Hrvatskoj, već diljem Europe", pojasnio je ravnatelj Ugostiteljske škole Opatija, Damjan Miletić.
Majstor čokolade tvrdi da je prošlo vrijeme kada su šefovi kuhinja svoje recepte skrivali.
"Malo sam znala tako da sve ovo danas mi je vrlo korisno i ubuduće će mi biti vrlo korisno što sam čula", kazala je učenica Marina Žakula.
Ručno rađene sjajne praline ili mousse s krispijem prve su lekcije naučene u najslađem hrvatskom laboratoriju.
Preduvjete za učenje imaju, opatijski školarci samo moraju upotrijebiti maštu.