ZAPOČELA VELIKA ŠKODINA TURNEJA: / 'Kod nas već radi stotinjak Hrvata pa znamo da smo došli na pravo mjesto'

Škoda u Hrvatskoj traži 400 radnika. Potragu za njima počeli su u Osijeku, a potom će je nastaviti u Sisku, Karlovcu i Zagrebu

21.11.2018.
13:00
Flickr

ManpowerGroup, međunarodna agencija za zapošljavanje, u Hrvatskoj je započela potragu za radnicima za svoga najvećeg klijenta, češkog proizvođača automobila Škoda. Potraga je krenula iz Osijeka, a do kraja tjedna provest će je i u Sisku, Karlovcu te Zagrebu.

"U četiri dana želimo pronaći 400 radnika, a kako u proizvodnim pogonima Škode već radi stotinjak Hrvata, kojima su svi iznimno zadovoljni, znamo da smo došli na pravo mjesto. Naime, iako tražimo radnike iz cijelog EU-a, ne želimo otići istočnije, primjerice u Bugarsku i Rumunjsku, jer ondje nemamo dobrih iskustava, a Hrvati s Česima dijele svojevrstan mentalitet, kao i predanost radu te odgovornost", pojasnio je za Glas Slavonije menadžer za međunarodno zapošljevanje u ManpowerGroupi Dalibor Zehnal.

Što se traži natječajem?

Najveća zanimljivost samog natječaja nalazi se u činjenici da su prethodno iskustvo, razina obrazovanja i struka irelevantni, baš kao i poznavanje češkog jezika. Stoga se svi zainteresirani mogu natjecati za početnu plaću od 1000 eura, koja nakon plaćanja doprinosa, poreza i osiguranja od štete dođe na 22.000 kruna, odnosno oko 850 eura.

Veliki dio troškova smještaja pokriva upravo Škoda. "Život u Češkoj jeftiniji je nego ovdje, a posao u Škodi nudi mnoge pogodnosti. Upravo je to prepoznao i jedan mladi par iz Koprivnice, koji je unatoč završenom fakultetu ondje pronašao sreću, a i moja cijela obitelj radi u pogonu te tvrtke", otkriva prevoditeljica Nada, koja radi u Škodinoj tvornici u Mladoj Boleslavoj na sjeveru Češke.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali