Rabljeni komadi koje se isplati kupiti i uštedjeti

shimmer fallback

U potrošačkom društvu smo navikli da sve što plaćamo bude potpuno novo, pa ni ne razmišljamo da nam 'nov' može biti i predmet koji je netko prije nas koristio.

12.7.2012.
11:09
Play logo

Magazin Time napravio je izbor isplativih rabljenih proizvoda, kao i argumentaciju zašto su baš oni na tom popisu.

Automobili Iako rabljeni automobili nisu za svačiji ukus, potencijalna ušteda je velika. Budući da automobili brzo gube na vrijednosti u prve tri godine, čak i kupovina automobila koji je star samo godinu dana može smanjiti cijenu od one koju biste platili za potpuno novo vozilo. Isto vrijedi i za brodove i motocikle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odjeća za trudnice i bebe S obzirom na to kako brzo rastu i trudnica i beba, ulaganje što manjih novčanih sredstava u odjeću koju ćete ionako brzo prerasti čini se pametnijim od kupovine nove odjeće.

Knjige i udžbeniciZac Bissonnette, autor knjige Debt-Free U, izračunao je da godišnje studenti u SAD-u troše 400 dolara godišnje na udžbenike. On je sam uspio uštedjeti značajan iznos kupujući stare udžbenike, a tvrdi da se novi udžbenici stalno tiskaju iako su dopune u njima beznačajne i bezrazložne.

Videoigre i DVD-i Postoji toliko prodavača na internetu, pa i trgovina, u kojima se prodaju rabljeni DVD-i i videoigre, da gotovo nema smisla kupovati nove i skuplje verzije. Također, i sami možete zaraditi ako se odlučite riješiti igre ili filma koji vam je dosadio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Namještaj Ako volite vintage izgled ili jednostavno želite proći jeftinije, najpametnije je kupiti rabljeni namještaj. Najbolji izbor su uvijek metalni ili drveni komadi pokućstva, dok pri kupovanju tapeciranih komada ipak morate pažljivije birati. Također, pri kupovini rabljenog vanjskog namještaja, provjerite da isti nema gljivice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oprema za fitnes i vježbanje Kupovina rabljenog bicikla, ili kajaka, ili sprave za vježbanje koja čami u nečijem podrumu može vam uštedjeti brdo para. U SAD-u primjerice postoje specijalizirane web trgovine za ovaj tip artikala, a iste se može naći i u našim internetskim trgovinama. Jedino u što treba uložiti su kacige jer rabljene mogu biti oštećene.

Alati I na rabljenim alatima se može uštedjeti – dakako, ako je sve na njima ispravno. Uz malo ulaganja i obnavljanja, možete proći i upola jeftinije od onoga koliko biste platili za novi komad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glazbeni instrumenti Mnoge trgovine u SAD-u koje prodaju glazbala otkupljuju i rabljene instrumente, tako da se u istoj trgovini može naći i novih i korištenih primjeraka. Kod nas rabljene instrumente također možete potražiti po internetskim oglasnicima.

Play logo

Dekoracije za dom Dvorišne rasprodaje koje Amerikanci često održavaju ili obilazak second-hand trgovina može rezultirati i boljim ulovom od onoga što biste pronašli u trgovinama. U Hrvatskoj zanimljive komade možete pronaći na buvljacima, primjerice na Hreliću ili na sajmu starina na Britanskom trgu, a ima ih i u drugim gradovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svečana odjeća Ako ne idete na puno događaja koji zahtijevaju formalnu, odnosno svečanu odjeću, isplativije će biti uložiti u rabljeni smoking ili odijelo, odnosno u večernju haljinu. S obzirom na to da ćete tu odjeću nositi možda jednom ili dvaput u godini, nema smisla za to trošiti basnoslovne iznose...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo