Play ponuda

NUDE SMJEŠTAJ I EDUKACIJU: / Samo jedna hotelska kuća zapošljava 600 ljudi

Image
Foto: Thinkstockphotos

Čak 600 sezonskih radnika traži hotelska grupacija Sunčani Hvar, što je više nego ikad do sada. Konobari, kuhari, recepcionari, neka su od najtraženijih zanimanja.

5.2.2016.
6:22
Thinkstockphotos
Play ponuda

Gužva u splitskom zavodu za zapošljavanje. Svi žele raditi na Hvaru, no prije posla ide razgovor. Marina se prijavila za rad u rezervaciji. "Dobro je prošao razgovor, pa dobila sam posao očekujem jedno novo iskustvo koje će mi pomoći da se dalje razvijam u karijeri", kazala je Marina za Novu TV.

Image
VEĆ POČEO LOV NA SEZONCE: /

Prilika za nezaposlene da ranije dođu do posla

Image
VEĆ POČEO LOV NA SEZONCE: /

Prilika za nezaposlene da ranije dođu do posla

Predstavnici Sunčanog Hvara obavili su preko tisuću razgovora za sezonske poslove ovog ljeta. Prijava je bilo znatno više. Potrebe u ovoj hotelskoj grupaciji nikad nisu bile veće.

"Obzirom da se poslovanje širi i obzirom da smo u procesu renoviranja i potpunog rekonstruiranja jednog od hotela tako da potrebe sa prošlogodišnjih 530 sezonskih radnika sada su na broju 600", kaže Blaženka Tomičić iz Sunčanog Hvara.

Radnicima, kažu, nude smještaj i hranu, ali i edukaciju.

shimmer fallback
shimmer fallback

U Hrvatskoj je prošle godine bilo zaposleno preko 40 tisuća sezonaca. Prema podacima koje su Novoj TV potvrdili u HZZ-u Split, u odnosu na 2014 bilo je to povećanje za 8,8 posto.

Vjeruju da će se ove godine zaposliti još više sezonaca. Mnogi koji ovu sezonu dobiju posao, nadaju se da će ostati raditi i nakon ljeta.

shimmer fallback
ISPOVIJEST SEZONCA /

'Nema slobodnog dana ni za sprovod, radi se po nekoliko poslova...'

Play ponuda
Play ponuda