Play ponuda

Kako će nas nove investicije spasiti propasti kada se ovako postupa sa ulagačima

shimmer fallback

Osim prevelike administracije i nejasnih propisa, investitori koji bi ulagali u Hrvatsku kao glavnu zapreku ističu navodnu korupciju i reket na lokalnoj razini.

23.7.2014.
9:01
Play ponuda

Novinari HRT-a istražili su zašto njemački investitor Georg List u Motovunu već 12 godina pokušava započeti projekt u koji je dosad uložio pet milijuna eura.

12 godina pokušava započeti projekt

Naime Nijemac već 12 godina pokušava započeti projekt izgradnje centra za polo pokraj Motovuna, ali unatoč pet milijuna uloženih eura posao još nije započet. On tvrdi da ga općinski čelnici žele reketariti. Navodno su bili zainteresirani za projekt, no onda su mijenjajući prostorni plan predvidjeli izgradnju centra na zemljištu u vlasništvu općinskih vijećnika, te su višestruko povećali njegovu cijenu.

"Gospodin Jakovčić me pozvao u Poreč. Molio sam ga da me primi kako bih ga upoznao sa zaprekama na koje sam naišao u Motovunu", ispričao je List za HRT. Tvrdi da ga je Jakovčić saslušao, te navodno u jednom trenutku rekao da bi trebao uplatiti 500.000 eura u tvrtku njegovog kolege i da će mu to riješiti probleme.

Kaže da su ga te riječi šokirale te da im je odgovorio da mu tako nešto ne pada na pamet.

Jakovčić kratko komentirao optužbe

"Ne komentiram idiote", izjavio je zastupnik u europarlamentu Ivan Jakovčić na novinarski upit da komentira optužbe njemačkog investitora Georga Lista.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Play ponuda
Play ponuda