Grad Zagreb kupuje atomsko sklonište za milijun kuna

29.4.2013.
14:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Igor Rađenović, SDP-ov kandidat za zamjenika gradonačelnika Grada Zagreba, komentirao je odluku Milana Bandića o kupnji atomskog skloništa i to za gotovo 1200 eura po kvadratnom metru.

''Gradska uprava prepoznala je da Trnje ima nedostatnu zaštitu za slučaj atomskog napada pa je odlučila upravo u toj gradskoj četvrti kupiti novo sklonište. Čini se kako je grad na problem nedostatne atomske zaštite upozorila privatna tvrtka čiji je vlasnik ujedno i član predsjedništva HDZ-a te koja sasvim slučajno, upravo u tom kvartu ima sklonište koje zadovoljava sve pojedinosti natječaja'', poručio je Rađenović.

Rađenović je ovom prilikom istaknuo da u Zagrebu postoji 999 skloništa, od čega je čak 172 u izravnom gradskom vlasništvu te da se čini kako sigurnost građana nije bila misao vodilja pri raspisivanju ovog natječaja.

Situacija na korejskom poluotoku je sve napetija

''Situacija na korejskom poluotoku je sve napetija i vjerujem da su aktualni gradonačelnik i njegov pročelnik za hitne situacije upravo zbog toga htjeli pojačati atomsku zaštitu u Trnju. Pri tome su odlučili kupiti privatno sklonište tvrtke čiji je vlasnik član predsjedništva njihovog najvećeg koalicijskog partnera i to za čak 1200 eura po kvadratu, za što se u određenim dijelovima grada može kupiti stan", istaknuo je Rađenović.

Inače, mediji prenose mišljenja stručnjaka iz gradske uprave, koji kažu da grad Zagreb nikada nije kupovao privatna skloništa. U gradu ih ima gotovo tisuću, a samo su 172 u vlasništvu Grada.

Od trenutka raspisivanja lokalnih izbora, gradonačelnik nema mogućnost donositi odluke teže od milijun kuna, pa je zanimljivo da će grad za sklonište izdvojiti 940.000 kuna.

Rađenović je također istaknuo da je gradska skupština godinama pokušavala progurati projekte aktiviranja zapuštenih gradskih projekata, ali dosad za njih nije bilo sluha.

S milijun kuna mogli smo obnoviti nekoliko zapuštenih atomskih skloništa

''S milijun kuna mogli smo obnoviti nekoliko zapuštenih gradskih atomskih skloništa i prepustiti ih mladima za njihove društvene i kulturne aktivnosti. Ovako se čini da aktualni gradonačelnik opet više brine za svoje 'kumove' i koalicijske partnere, nego za ostale poštene stanovnike ovoga grada'', zaključio je Rađenović.

Dodajmo da je Danas.hr pokušao doći do prozvanog čelnika HDZ-a, međutim, do objavljivanja ovog teksta iz HDZ-a nam se nisu povratno javili s komentarom informacija.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali