Play ponuda

Suci optuženi za primanje seksualnog mita!

shimmer fallback

Usred globalnog problema namještanja nogometnih utakmica istražitelji su morali slijediti trag novca kako bi otkrili sumnjivce, ali su se morali okrenuti istrazi nove vrste mita.

5.4.2013.
12:02
Play ponuda

Trojica libanonskih sudaca optuženi su kako su im ponuđene seksualne usluge u zamjenu za namještanje utakmice azijskog Kupa konfederacija u Singapuru.

Glavni sudac Ali Sabbagh i njegovi pomoćnici Ali Eid i Abdallah Taleb trebali su u srijedu suditi utakmicu Tampiness Roversa i East Bengala, ali su ih zamijenili suci iz Tajlanda i Malezije.

"Ali Sabbagh, Ali Eid i Abdallah Taleb su izvedeni pred sud, svaki pod optužbom za primanje mita u obliku seksualnih usluga", stoji u priopćenju Istražnog ureda za korupciju (CPIB).

Sudsko ročište odgođeno je za jednoga od njih budući je završio u bolnici. Stoga su dvojica od njih, Sabbagh i Taleb izvedeni pred sud u Singapuru gdje se nisu žalili na optužbu, no Eid je završio u bolnici nakon što se požalio na slabost, te je ostao na promatranju. On će se pred sudom pojaviti u ponedjeljak.

Sva trojica ostaju u pritvoru, a sljedeće srijede na rasporedu je saslušanje o jamčevini. Ukoliko ih sud proglasi krivima, prijeti im maksimalna kazna od 100.000 dolara i pet godina zatvora.

Play ponuda
Play ponuda