Ujevićevi dani uz Vladu Gotovca i Vesnu Parun

Festival S Tinom u Vrgorcu, koji će se održati od 30. lipnja do 5. srpnja, nudi iznimno bogat program, a u središtu je 120. godišnjica rođenja najvećeg hrvatskog pjesnika Tina Ujevića.

29.6.2011.
14:01
VOYO logo

Mjesto rođenja velikana pjesničke riječi na šest će dana postati centar poezije, a kroz multimedijalni program prodefilirat će brojni autori i kazivači stihova, piše Glas Slavonije.

Program počinje premijerom predstave Domahujem životuVlade Gotovca, u adaptaciji i režiji Gorana Matovića. Subota donosi dva programa: Jutra poezije, na kojem sudjeluju Robert Roklicer, Diana Burazer, Petra Domović, Davorin Žitnik Žito i Tomica Domović , te večernji, koji u fokus stavlja našeg "ženskog Ujevića" – nedavno preminulu Vesnu Parun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znanstveni kolokvij o Tinu i dodjelu pjesničke nagrade Tin Ujević najavio je Božidar Petrač.

"U DHK smo zaključili da smo radili pogrešno kad smo dodjelu nagrade organizirali u Zagrebu. Smatramo da je 120. godišnjica rođenja dobra prigoda da se ponovno znanstveno progovori o značenju Tina Ujevića za hrvatsko pjesništvo", rekao je Petrač, podsjetivši da se posljednji put o Tinu znanstveno govorilo 1981. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo