Suđenje, mučenje i maska srama samo su dio onoga što vas očekuje

Mračnu stranu Zagreba uoči Noći vještica otkrivaju Gornjogradske coprnjice, koje će vam suditi i mučiti vas baš kao što se njima događalo nekada.

7.10.2014.
14:47
VOYO logo

Približava se Halloween pa je najbolje moguće vrijeme za druženje s Gornjogradskim coprnjicama, programom u partnerstvu s Muzejom grada Zagreba i uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba.

Program je osmišljen kao upoznavanje s mračnom stranom Zagreba od srednjeg vijeka nadalje. Suđenja, mučenja i maska srama samo su dio programa, a posjetitelji će imati priliku i iskusiti rad moderne vještice na svojoj koži. No, bez straha jer će sve biti bezbolno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spoj vjerovanja i povijesnih događaja

Coprnjice spajaju vjerovanja o vješticama sa stvarnim praksama i povijesnim događajima koji stoje u njihovoj pozadini. Šećući gornjogradskim ulicama može se doznati kakve veze ima zagrebačko sjemenište sa Črnom Školom te tko su Grabancijaši, kako su tekla suđenja coprnicama i gdje su se one sastajale.

U dva dana interaktivnog programa, 31. 10, na samu Noć vještica i 11.10. licencirani kostimirani vodiči vodit će zainteresirane povijesnim putovanjem kroz grad zagrebačkih vještica i pokloniti im magičan, rukom rađen dar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo