Preobrazba Varšavske ulice u Zagrebu kroz objektiv Mare Bratoš

22.3.2013.
12:21
VOYO logo

Tijekom posljednje tri godine fotografkinja i dugogodišnja urednica magazina BankaMara Bratoš u suradnji s glumcem Nikšom Kušeljem dokumentirala je preobrazbe Varšavske ulice u Zagrebu.

Prekrajanje gradskog tkiva

Slijedom značajnih i znakovitih promjena koje su u tom periodu zadesile Varšavsku ulicu, fotografije Mare Bratoš teže prije svega dokumentirati zatečeno stanje gradskog pejzaža koji je u posljednje tri godine bio predmetom velikog interesa javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo su snažne intervencije u gradski prostor bile i glavnim okidačem za nastanak projekta, a nastali fotografski dnevnik svjedoči kako o očitom prekrajanju gradskog tkiva, tako i o nizu popratnih, naizgled sitnih promjena koje je ulica u međuvremenu doživjela.

Promjene ulice su manje vidljive, ali nisu zbog toga manje bitne

Pod sloganom 'Misli što gledaš', preuzetim od kina Europe, posjetitelju je svjesno ostavljen prostor za vlastitu interpretaciju viđenog. Projekt, započet u vrijeme začetka radova, i dalje traje te izložba predstavlja presjek dosad dokumentiranih preobrazbi. Iako su danas promjene ulice manje vidljive neangažiranom oku, one nisu zbog toga manje bitne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otvaranje izložbe je u četvrtak, 28. ožujka u 20h u kinu Europa. Možete je pogledati do 11. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo