Preminuo poznati glumac Petar Kralj

Poznati srpski glumac Petar Kralj umro je u Beogradu nakon duge i teške bolesti u 71. godini života, objavilo je njegovo matično kazalište Atelje 212.

11.11.2011.
10:51
VOYO logo

Prema pisanju srpskih medija glumac je posljednjih mjeseci bio ozbiljno bolestan zbog čega nije izlazio iz kuće, a bio je i nekoliko puta hospitaliziran.

Petar Kralj rođen je u Zagrebu 1941. godine. Glumu je diplomirao na Akademiji za kazalište, film i televiziju u Beogradu. Od 1968. do 1979. godine bio je član Ateljea 212 nakon čega je postao slobodni umjetnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na repertoaru njegovog matičnog kazališta još se nalazi monodrama Mome Dimića 'Živeo život Tola Manojlović' koju je Kralj premijerno izveo 1967. godine, a do danas je odigrana više od 400 puta.

Tijekom karijere odigrao je više od 200 uloga, dok je na kazališnim daskama glumio više od tri tisuće puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobitnik je brojnih nagrada, uključujući nagrade za životno djelo 'Pavle Vuisić', 'Dobričin prsten', 'Zlatni ćuran" i 'Sterijino pozorje'.

'Ja sam običan čovjek. Bog mi je samo dao mogućnost da uz pomoć dobrih pisaca i misli koje su oni zapisali kažem nešto pametno ljudima. Taj dar koji imam nikada nisam iznevjerio, a poštujem ga i danas. Sve drugo je kod mene sasvim obično, volim piti, družiti se s raznim ljudima i igrati nogomet', izjavio je jednom prilikom pokojni glumac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo