Play ponuda

Poznati harfist i skladatelj Josh Layne konačno u Zagrebu

Image
Foto: PR fotografija

Josh Layne, Kanađanin s putovnicom ispunjenom pečatima vrhunskim nastupima po svjetskim koncertnim dvoranama, konačno će nastupiti i pred zagrebačkom publikom.

11.9.2015.
12:17
PR fotografija
Play ponuda

"Genij harfe", kako ga nazivaju svjetski mediji, održat će koncert u petak, 11. rujna, s početkom u 20 sati u muzeju Mimara u Zagrebu.

Svoje izvedbe solo recitala održao je diljem Kanade, SAD-a te u Europi i Južnoj Americi, jednako kao i izvedbe pet najvećih koncerata harfe.

Layneova izvedba kadence iz Handelovog "Koncerta za harfu" na YouTubeu je pogledana više od 150.000 puta. Ovog umjetnika jednako hvale i zbog virtuoznosti i senzibilnosti njegovog sviranja. Do sada je izdao četiri CD-a solo harpe. Zadnji od njih, "Passage: music for solo harp", izdao je 2013. godine i osim njegovih originalnih skladbi uključuje i glazbu Bacha, Beethovena, Fauréa i Reniéa.

Layne je skladati počeo 2005. godine. Njegovi solistički radovi „Passage“ (2005.) i „Rhapsody“ (2007.) izabrani su i izvedeni na Sonic Boom festivalu nove glazbe u Vancouveru. „Passage“, „Rhapsody“ i „Poem for solo harp“ (2012.) dio su Joshevog zadnjeg CD-a „Passage: music for solo harp“.

U jesen 2010. godine, Josh je započeo video seriju na YouTube-u nazvanu „Harp Tuesday“ u kojoj svaki drugi tjedan govori o različitim aspektima sviranja harfe – od prvih početničkih nota do dubinskog pogleda u naprednu glazbu. Njegov YouTube kanal dosad je imao preko pola milijuna pogleda:

Više informacija o koncertu i programu možete pronaći na službenoj Facebook stranici.

Play ponuda
Play ponuda