Ne propustite izložbu fotografija Kronika vremena Vladimire Spindler

26.11.2012.
13:09
VOYO logo

Kao totalnu suprotnost hladnoj i objektivnoj novinskoj dokumentarističkoj fotografiji, autorica Vladimira Spindler izabire crno-bijelu tehniku i gotovo intimističke prizore utopljene u finu izmaglicu koji time dobivaju snažnu lirsku notu i potpuno nestvarno ozračje.

Zagreb je danas u sve manjoj mjeri javni prostor građana, a sve više vlasništvo pojedinaca tj. privatnog i bahatog kapitala. Pojedine reprezentativne točke Zagreba, umjesto prema odlukama struke, svoje vizure mijenjaju ovisno o preferencijama vladajuće političke opcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaka reakcija na ovakve aktivnosti hvale je vrijedan pokazatelj osviještenosti građana prema građanskom aktivizmu i angažiranom sudjelovanju u vlastitoj svakodnevici.

Vladimira Spindler reagirala je na sebi specifičan način boreći se svojim oružjem, fotografskim aparatom, načinivši time od jednog brutalnog događaja osebujan ciklus visoko estetiziranih fotografije snažne osjećajnosti i poetskog naboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otvorenje izložbe fotografija Kronika vremena Vladimire Spindler otvarena je u petak, 30. studenoga u Galeriji događanja, a možete je pogledati do 15. prosinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo