Ogledalo duše na riječkoj sceni

Balet Ogledalo duše koreografa i redatelja Patricka Delcroixa iz Francuske i izvedbi ansambla Baleta Hrvatskoga narodnog kazališta Ivana pl. Zajca iz Rijeke odigran je premijerno u toj kući.

24.1.2010.
19:57
VOYO logo

Autori glazbe za predstavu su suvremeni kompozitori David Lang i Max Richter. Nastupilo je 14 članova baletnog ansambla, među kojima i ravnatelj riječkoga Baleta Staša Zurovac. Kostimografkinja i scenografkinja je Bjanka Adžić-Ursulov, a oblikovatelj svjetla Deni Šesnić.

U najavi premijere je Patrick Delcroix naveo kako je njegov umjetnički cilj da svatko kroz tu predstavu bolje upozna sebe. Istaknuo je da je glazba stup cijele predstave te dodao kako je u njegovu načinu rada odabirom glazbe već odrađen veći dio stvaralačkog zadatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Patrick Delcroix dosad je surađivao s proslavljenim imenima plesnog svijeta kao što su William Forsythe, Mats Ek, Ohad Naharin i Edouard Lock.

Bio je koreograf tridesetak baleta za više od 20 kazališnih kuća diljem svijeta. Dobitnik je mnogih nagrada, među ostalima i ordena viteza francuske vlade za zasluge u umjetnosti 2001. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo