OTVORENA IZLOŽBA U EXPORTDRVU / 'Mali princ' oduševio je i male i velike Riječane: Najpoznatija knjiga na svijetu dobila svoju interaktivnu interpretaciju

Image
Foto: Promo

U nastavku svoje kulturne ekspanzije, Grad Rijeka je ovog proljeća otvorio vrata jednoj od najljepših dječjih izložbi ove godine – 'Mali princ: putovanje'

14.4.2022.
15:51
Promo
VOYO logo

Najpoznatija knjiga na svijetu tako je dobila prikaz kroz nesvakidašnju interaktivnu interpretaciju, koja će i djecu i odrasle potaknuti na maštu, otkriti mogu li se prebrojati zvijezde, tko jedini može vidjeti zalazak sunca i kako može izgledati vaš idealan planet.

Image
Foto: Promo
Image
Foto: Promo

Koga je sve susreo, što je naučio i možete li zbilja noću među zvijezdama ugledati baš planet na kojem stanuje mali princ – to je na vama da otkrijete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Promo
Image
Foto: Promo

Na čaroban put kroz interaktivnu izložbu "Mali princ: Putovanje u riječkoj zgradi Exportdrvo krenuli su mnogobrojni ljubitelji jedne od najpoznatijih, najprodavanijih i najprevođenijih knjiga na svijetu, francuskog pilota i pisca Antoinea de Saint-Exúperyja, a na to čarobno putovanje, u svom rodnom gradu, uvela nas je RTL-ova voditeljica i urednica, Riječanka Ana Radišić.

Image
Foto: Promo
Image
Foto: Promo

Od najmlađih do onih nešto starijih koji su i više puta pročitali Malog princa, izložbu su posjetili i brojni poznati Riječani. Iako su mnogi knjigu "Mali princ“ pročitali više puta, brojni citati se izgovaraju na pamet, odrastalo se uz nju, smijalo i plakalo, izložba "Mali princ: putovanje“ rijetka je prilika za upoznavanje čarobnog svijeta  malog princa. Ovaj, po svemu neobičan, projekt i izlet u čarobni svijet malog princa donosi RTL Hrvatska, u partnerstvu s Gradom Rijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Promo
Image
Foto: Promo

Kako je Marc Puškarić, predsjednik Uprave RTL-a, kazao: "Navikli ste nas gledati putem vaših ekrana, a uz izložbu "Mali princ: putovanje“ odlučili smo se približiti se našoj publici kroz još jedan važan aspekt naših života  - kulturu. Autorski tim je uspio u interpretaciji poznate priče, odnosno romana koji je mali priručnik ljubavi i prijateljstva, no ujedno i moja najdraža priča koja otkriva tajne života i mnoge važne životne lekcije“.

Image
OTPUTUJ S INOM U ČAROBNI SVIJET MALOG PRINCA /

Jeste li razmišljali kako je to uči u svijet Malog princa i njegovih prijatelja?

Image
Foto: Promo
Image
Foto: Promo

A kako se Grad koji teče uklopio u ovu priču? Vrlo jednostavno! Grad koji je oduvijek smatran simbolom i sinonimom za ljubav, život, gibanje/putovanje, glavnim prolazom do nekih od naših najljepših otoka… Jednostavno, očima malog princa, Rijeka i Exportdrvo  logičan su odabir za početak putovanja u svijet odrastanja. A što izložba i Rijeka imaju zajedničko, najbolje zna gradonačelnik, g. Marko Filipović; "Ono što prostor Exportdrva čini posebnim segmentom ove priče je činjenica da se naš grad kroz njega konačno u potpunosti spojio s morem i to kao središte kulturnih zbivanja…  Ovu izložbu i putovanje koje skupa započinjemo večeras konceptualno osmislili su upravo naši sugrađani, renomirana arhitektica Ida Križaj Leko, uz dizajnere Anu Tomić i Marina Krstačić-Furića te kustosicu Moranu Matković, što nam svima garantira još jedno iskustvo koje ćemo dugo nositi sa sobom“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Promo
Image
Foto: Promo

Kako je autorski tim istaknuo, cilj je bila izložba koja se postavom odmiče od već standardnih načina prikazivanja Malog princa, a projektni zadatak bio je roman transkodirati u izložbu koja je istovremeno i za djecu i za odrasle. Ono što treba naglasiti je da izložbeni projekt nije ekranizacija knjige već njezina interpretacija. Prostor izložbe definiran je kao prostor putovanja, prostor za istraživanje i sudjelovanje,  a ne samo promatranje.

Image
Foto: Promo
Image
Foto: Promo

Svijet Malog princa i njegovih prijatelja možete istražiti u prostoru Exportdrva u Rijeci sve do 25. lipnja ove godine. Radno vrijeme izložbe je od utorka do petka između 12:00 i 20:00 sati, a subotom  i nedjeljom između 10:00 i 20:00 sati. Ponedjeljkom je izložba zatvorena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Promo
Image
Foto: Promo
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo