FOTO: / Kolege i glumci ispratili hrvatsku divu

Prijatelji, kolege, glumci i štovatelji kazališne i filmske umjetnosti prisjetili su se dugogodišnje članice ansambla tog kazališta - glumice Marine Nemet, koja je preminula u subotu, 11.

15.12.2010.
20:31
VOYO logo

U svom prekratkom životu imala je zavidnu filmsku i kazališnu karijeru koja je trajala gotovo četiri desetljeća, rekao je redatelj i kritičar Petar Krelja na komemoraciji u Gradskom dramskom kazalištu Gavella prisjećajući se kako ju je sa samo osam godina otkrio Vatroslav Mimica u svome filmu "Događaj".

Njezin dolazak da se oprosti od svojih kolega i prijatelja u svoju matičnu kazališnu kuću, svega nekoliko dana prije smrti, Krelja je usporedio s herojstvom helenističkog teatra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marina Nemet glumu je shvaćala kao dugotrajan i sustavni rad na sebi, rekla je Maja Gregl iz redakcije Dramskog programa HTV-a podsjećajući kako je radila s vrhunskim profesionalcima i doajenima struke te i sama bila takva.

Uz stihove Rundekove "Apokalipse" vidno potresena, od svoje se kolegice oprostila Vanja Matujec, ali i Slavica Knežević, Jelena Miholjević, Ankica Dobrić, Mia Begović i brojni drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marina Nemet rođena je 7. lipnja 1960. u Novoj Gradiški, a na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu diplomirala je 1985. godine. Iza sebe je ostavila niz impresivnih kinematografskih ostvarenja među kojima su i ona u filmovima " Događaj", " Družba Pere Kvržice", " Seljačka buna", "Poslijedni podvig diverzanta Oblaka", " Ljubavni život Budimira Trajkovića", " Godišnja doba", " Vlakom prema jugu", " Ujed anđela", "Ajmo žuti" i drugim.

U matičnom je kazalištu odigrala brojne uloge, među kojima i u predstavama "Ah, Nora, Nora", "Umišljeni bolesnik", "Pir pepela", "Kroatenlager", "Paraziti", "Breza" i brojne druge. Igrala je i u kazalištu Komedija, Žar ptica te Histrionima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji ispraćaj Marine Nemet održao se na zagrebačkom groblju Miroševac.

Prethodni članci:

arti-201012120071006 arti-201012140031006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo