Breivika inspirirao von Trierov film!

Norveški atentator Anders Behring Breivik, koji je ubio 77 ljudi, upravo je von Trierov film "Dogville" naveo kao jedan od svojih najomiljenijih filmskih uradaka. U tom filmu iz 2003.

1.8.2011.
16:21
VOYO logo

Seljani joj najprije pružaju sklonište pred progoniteljima, da bi se raspoloženje prema njoj u jednom trenutku potpuno preokrenulo. Grace postaje žrtva višestrukog silovanja. Na kraju filma na njezinu naredbu kriminalci izvršavaju masakr u selu.

Redatelj Lars von Trier izrazio je žaljenje što je upravo njegov film možda poslužio kao inspiracija za krvoproliće u Norveškoj, piše Deutsche Welle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Posljednja scena u filmu Dogville neugodno podsjeća na Utoyu", rekao je von Trier.

Poznati redatelj je također oštro kritizirao dansku desničarsku stranku DVP zbog njezine netrpeljivosti prema strancima i islamu te je zatražio od te stranke da preuzme dio odgovornosti za "ono što se dogodilo u Norveškoj".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na te kritike je odgovorio glasnogovornik DVP-a Soren Espersen: "Zanimljivo je da to dolazi od jednog čovjeka koji se izjašnjava kao nacist i osim toga snima perverzne nasilne filmove, koji su Breivika, prema njegovim riječima, inspirirali za zločine."

Vezani članci:

arti-201105190440006 arti-201105110467006 arti-201107060155006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo