Kolaps: UEFA će izbaciti Dinamo iz Maksimira!

Maksimirski stadion je na derbiju pokazao ozbiljne znakove raspadanja. Dvojica ozlijeđenih znak su za uzbunu.

27.3.2010.
11:27
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

arti-201003240656006Nakon što su se na najvećem hrvatskom derbiju u hodniku sjeverne tribine odlomile pločice i ozlijedile dvojicu djelatnika Dinama, Zdravko Mamić otvoreno je progovorio o problemu maksimirskog stadiona koji se dugo gurao pod tepih.

arti-201003260543006"Život na ovom stadionu je ravan samoubojstvu i zato ozbiljno razmišljam da preselim Dinamo u Veliku", izjavio je izvršni dopredsjednik hrvatskog prvaka i zapitao se "treba li čekati da urušavanje odnese stotine života".

Time je Maminjo jasno prozvao vlasnika stadiona, Grad Zagreb, koji je odavno trebao riješiti ovo goruće pitanje. Odmah su se oglasili iz ureda gradonačelnika rekavši da je cijela nezgoda preuveličana, ponudivši javnosti i izjavu Milana Bandića. Činjenica je da početak problema maksimirskog stadiona datira iz vremena prije preuzimanja odgovornosti upravljanja gradom ove gradske vlasti. Mi nastojimo anulirati dugogodišnji nemar i umanjiti neminovnu štetu. U zadnjih mjesec dana, moj tim i ja, održali smo dva sastanka s ljudima koji su na međunarodnom natječaju dobili posao dovršetka stadiona i za kojih mjesec dana izaći ćemo u javnost s punom informacijom.

Poznato je da sam ja za dovršetak stadiona u Maksimiru, poznato je i to da sam predložio referendum, kojim bismo građane uključili u tu, za grad važnu odluku, a poznato je također da je tu inicijativu odbila Gradska skupština Grada Zagreba.

Sada preostaje iznalaženje modela u okviru zakonskih propisa Republike Hrvatske, o tome kako ići u realizaciju dovršetka maksimirskog stadiona, i to u tri etape. Znači, prvo izgradnja stadiona na Kajzerici i u isto vrijeme konzerviranje Maksimira radi sprečavanja daljnjeg propadanja. Kada Kajzerica bude dovršena, Dinamo bi mogao igrati na tom stadionu do završetka radova na stadionu na Maksimiru. I to je put i način na tragu kojega intenzivno radimo. Počasni predsjednik Dinama je sada predložio tri etape za mogući dovršetak maksimirskog stadiona. Uglavnom, prvo bi se pristupilo izgradnji stadiona na Kajzerici, a u isto vrijeme bi se radilo na konzerviranju Maksimira radi sprječavanja daljnjeg propadanja. Kada Kajzerica bude dovršena, Dinamo bi mogao igrati na tom stadionu do završetka radova na Maksimiru.

U svakom slučaju, stadion u Velikoj nikako ne može biti europsko rješenje za Dinamo. Bivši dom Kamen Ingrada ne zadovoljava standardne za igranje Europske lige, a kamoli Lige prvaka i zato u Maksimirskoj 128 strahuju od lipanjske inspekcije UEFA-e. Inspektori iz Nyona mogli bi upaliti crveno svjetlo i prisiliti Modre da svoje europske nastupe čak igraju izvan Hrvatske.

arti-201002060277006"U lipnju će nam doći UEFA-e, lani smo sredili rasvjetu, ne i toalete, pa smo dobili opomenu zbog kemijskih WC-a. UEFA prati što se događa i vide li da nema napretka moguće je da nam ne daju dozvolu za nastup. Plasira li se Dinamo u Ligu prvaka, morao bi biti domaćin u Mariboru ili Klagenfurtu", rekao je direktor Damir Vrbanović za Jutarnji.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali