Jednostavni načini da bez puno muke uljepšate dom pred blagdane

U blagdansko doba svi se trude uljepšati, kako sebe tako i svoj prostor. Unesite i vi dozu proljepšavanja u svoj dom, uz pomoć ovih pet jednostavnih, a jeftinih trikova.

24.12.2014.
10:02
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

1. Počistite sve

Ovo je temeljni i najjednostavniji način da uljepšate svoj dom. I zapamtite da vas on ništa ne košta (osim ako nemate niti jedno sredstvo za čišćenje kod kuće). Štoviše, dok čistite, uključite i ostale ukućane i učinite cijelu stvar zabavnom obiteljskom aktivnošću.

2. Izbacite višak

Sjajan je osjećaj riješiti se suvišnih, nepotrebnih stvari. Iako je vrlo često proces razdvajanja bitnog od neboitnog prilično težak i iscrpljujuć. No, ne dajte se, jer sigurno imate mnoštvo stvari koje samo leže po stanu, a koje ne koristite. Sve je to za smeće ili donaciju.

3. Svježa boja

Ništa neće toliko osvježiti prostor kao svježi premaz boje. On će osvijetliti prostor, a ako odlučite promijeniti boju, možete postići i potpunu preobrazbu. Čak i ako ne možete obojati cijelu kuću, probajte za početak učiniti to s dnevnom sobom ili kuhinjom i vidjet ćete da se nećete dati izbaciti van iz te nove prostorije.

4. Popravite

Vjerojatno imate nekoliko stvari u kući koje bi trebalo malo popraviti. Dosta je zabušavanja, primite se kutije s alatom i krenite u pohod svih sitnih prepravaka po kući.

5. Dodajte zelenila

Biljke kući pružaju osjećaj života i živosti. Čak i ako živite u garsonjeri, nema razloga da svoj dom ne pretvorite u zelenu zonu. Uvjerit ćete se da će vam dom odmah djelovati toplije i zdravije.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali