TKO JE U PRAVU?

ZVONIMIR BOBAN KUMU DUGUJE 4 MILIJUNA KUNA: Bili su bliski prijatelji, a sada se svađaju na sudu

Bivši nogometni reprezentativac Zvonimir Boban duguje velik novac svom bivšem poslovnom partneru i kumu Tihomiru Elezu, a dug mu nije platio ni četiri mjeseca nakon što je Općinski sud u Zagrebu donio presudu da to mora učiniti.

Boban je obvezan platiti Elezu 325 tisuća eura iz ugovora, te zetezne kamate. Iznos se sa sudskim troškovima od oko 500 tisuća kuna penje na ukupno četiri milijuna kuna.

Sudski spor traje već šest godina

Županijski sud u Zagrebu potvrdio Elezovu tužbu, a Bobanovu odbacio, no suđenje je moralo biti ponovljeno jer je dio Elezovog tužbenog zahtjeva, u iznosu od 15 posto, vraćen u ponovnu proceduru. Boban zbog poslovnih obveza nije mogao doći na ponovljeno ročište na zagrebačkom Općinskom sudu.

Naime, Tihomir Elez Bobana sudski goni već šest godina, a dvojica muškaraca zajedno su surađivali u tvrtki ‘Moja zemlja’, a inače su i obiteljski prijatelji. Zvonimir Boban vjenčani je kum Elezu, dok je on kum Bobanovu djetetu, a i supruge su im godinama prijateljice. Boban je Elezu dužan više od 3,5 milijuna kuna zbog toga što mu je u zajedničkoj tvrtki dao izvanredan otkaz, piše 24sata.

Boban će na Sud za ljudska prava

Niti nakon presude, Boban mu novac nije isplatio već je zatražio reviziju presude od Vrhovnog suda. Ako ni tamo ne uspije dokazati da je u pravu i da je Elez zapravo oštetio i prevario njega, Boban namjerava ići u Strasbourg na Sud za ljudska prava.

Podsjetimo, poslovnu suradnju Boban i Elez započeli su na Bobanovu inicijativu 2000. godine. Boban je imao 70 posto udjela, dok je Elez vodio posao za 30 posto udjela. 2010. godine kada je Elez otišao iz zajedničke firme, imala je 50 milijuna kuna prometa godišnje, 14 zaposlenih, ugovore s Metroom, Konzumom, Kauflandom, Sparom, Plodinama, Tommyjem… Dvije godine kasnije 10 posto udjela Boban je prodao talijanskom nogometašu Paolu Maldiniju, dok je 2013. godine još deset posto kupio bivši ukrajinski reprezentativac Andrej Ševčenko.

ZVONIMIRU BOBANU OVRŠENI SVI RAČUNI U HRVATSKOJ: Kako je kum zagorčao život bivšem nogometašu

 

Povratak na Net.hr