A sve zbog statusa

ŽIVI ZID SE OGRAĐUJE OD PERNARA: Neki traže da se izbaci iz stranke, drugi kažu da on jedini ima muda

Živi zid ogradio se od stavova Ivana Pernara koji je rekao kako su Oluja i Jasenovac bili genocid.  “Većina naših članova misli drugačije” napisali su.

Ivan Pernar iz Živog zida na Facebooku izazvao je lavinu reakcija postovima u kojima tvrdi kako su i Srebrenica, i Jasenovac i Oluja genocidi, ali to ne čini jedan narod genocidnim. Istaknuo je kako je Oluja bila etničko čišćenje, ali  od strane”srpskih vođa koje su odbile mirovni plan i pozvali sve Srbe da napuste Krajinu, cilj je bio da se te Srbe potom naseli na Kosovu što su izbjegli Srbi odbili.”

PERNAR ČITAO KNJIGU PA ZAKLJUČIO: ‘Oluja je bila etničko čišćenje, to ću uvijek reći, ali od koga?’

Na njegov status reagirala je i stranka Živi zid. Kažu kako većina članova misli upravo suprotno, ograđujući se uz uobičajene parole kako prosuđivanje povijesti treba prepustiti povjesničarima.,

 

“SLUŽBENO PRIOPĆENJE U VEZI IZJAVA IVANA PERNARA
Mišljenja koja je saborski zastupnik Ivan Pernar iznio o Drugom svjetskom ratu i Domovinskom ratu ne predstavljaju stav stranke Živi zid.
Naše je temeljno djelovanje usmjereno na rješavanje gospodarske i društvene krize u zemlji i stvaranje preduvjeta za bolju budućnost svih hrvatskih građana. Povijest ostavljamo na prosuđivanje stručnjacima, ponajprije povjesničarima. Istovremeno ni na koji način ne mislimo dovoditi u pitanje temeljne odrednice hrvatske državnosti: pravo na samostalnost i suverenost, te izražavanje poštovanja prema svima onima koji su podnijeli žrtve za taj vrijedni cilj.

Poštujemo i cijenimo stavove zastupnika Pernara o trenutnoj političkoj situaciji u zemlji i svijetu, napose o monetarnoj i ekonomskoj politici, ali u slučaju procjenjivanja događaja iz hrvatske prošlosti on ne samo da nije iznio stavove stranke već je, štoviše, iznio suprotna stajališta ogromne većine članstva Živoga zida. Iz toga razloga stranka se ovim priopćenjem ograđuje od navedenih stajališta.” stoji u objavi Živog zida.”

U komentarima, mnoštvo članova i simpatize poziva na izbacivanje Ivana Pernara iz stranke, no ima i onih koji su se žestoko obrušili na Živi zid te ističu kako Pernar jedini govori što misli.

“Kad svi progovore iskreno kao Gospodin Pernar, mozemo se nadati nekim je**nim pomacima… a ostali kaj vam glava raste iz g**ice pa zgledate ko kornjače uvucite sad glavu jer Pernar trenutno j**e svima mamu u dupe na pošten, iskren i bolan način!” piše jedan,

“Pa dobro daj ga izbacite iz stranke, vi moje povjerenje niste dobili na račun ovih nebuloza koje on iznosi na štetu mog naroda. Dečko se uvalio u jedan zatvoren krug na temu ideološkog predznaka Balkana i sada se koprca u svom luzerstvu, svatko tko vam na taj način šteti stranci – IZBACITE GA, nije on sveta krava!” Ima o onih koji se pitaju je li bio pijan,  je li mu možda hakiran profil, kao i “tko zna čime ga je Bujanec ponudio”

 

Povratak na Net.hr