'NE MOŽEMO BITI NJIHOVI ROBOVI' / Žestok istup splitskog liječnika: 'Oni su odlučili da se žele razboljeti. A za druge ih nije briga...'

Dr. Ivo Ivić smatra da oni koji se ne žele cijepiti zaustavljaju normalan život u Hrvatskoj

1.9.2021.
14:35
Milan Šabić/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Dr. Ivo Ivić, predstojnik Klinike za infektologiju KBC-a Split i šef COVID bolnice na Križinama, smatra da je u redu odluka Vlade da više kod uvođenja mjera ne gleda broj zaraženih već brojeve hospitaliziranih i stanja u bolnicama, piše Slobodna Dalmacija.

"Pa ne mogu ova država i ovo društvo više biti robovi situacije s pandemijom i robovi onih koji se odbijaju cijepiti i na taj način ugrožavaju ne samo svoje živote, nego i živote mnogih ljudi oko sebe u cijelom društvu", kaže Ivić te dodaje da je najvažnije kakvo je stanje u bolnicama i koliko su one opterećene bolesnicima zaraženima koronavirusom.

'Nemaju pojma u kakvom stanju su najteži bolesnici'

Oštro dodaje da oni koji se ne žele cijepiti zaustavljaju normalan život u Hrvatskoj. "Oni su jednostavno odlučili da se žele razboljeti, da žele biti bolesni, a to što na taj način ugrožavaju i druge oko sebe, pogotovo starije koji se još nisu cijepili, to njih nije briga. Stanovništvo koje se cijepilo ne može trpjeti zbog tih i takvih koji se nisu cijepili i život se u Hrvatskoj mora nastaviti", kaže Ivić.

Smatra da će se mjere morati postrožiti kada bolnice više neće moći primati pacijente u tolikom broju. Dodaje da će time nastradati medicinsko osoblje, ali da za to "ove koji se ne žele cijepiti nije briga i oni nemaju pojma što se događa u bolnici i u kakvom su stanju oni najteži bolesnici od COVID-a".

"Njih nije briga o koliko tankoj niti između života i smrti oni vise, a možda ih je baš zarazio netko tko se nije htio cijepiti. Država, odnosno ekonomija ove države, dok je mogla izdržati ovakvo stanje, izdržala je, a sada kada više ne može izdržati, način donošenja mjera treba se promijeniti", zaključuje dr. Ivo Ivić.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali