ZLOSTAVLJANJE U BOSI

ŽENA KOJA JE POBIJEDILA MOĆNOG GAZDU PROGOVORILA O BRUTALNOM MOBINGU: ‘Od šoka sam se pomokrila na poslu’

Ivanka Dujmić je prije pet mjeseci stala pred kamere emisije Provjereno te cijeloj javnosti objavila kakav je čovjek Bosiljko Stanić, direktor trgovine Boso. Ona ga je prijavila inspekciji, nakon čega je dobila otkaz. Protiv toga se borila na sudu, gdje je dobila pravnu zadovoljštinu. U roku od osam dana mora biti vraćena na posao.

ZLOGLASNA TVRTKA: Nakon što odrade i do 10 sati u trgovini, radnice tjeraju na nezamislive stvari

Sudac u obrazloženju navodi kako smatra da otkaz nije uslijedio zbog loših poslovnih rezultata kako je to Bosiljko Stanić predočio, a čemu u korist svjedoči i 13. plaća koju je isplatio Ivanki Dujmić za dobre poslovne rezultate, već je razlog otkaza odmazda, odnosno činjenica što ga je radnica prijavila inspekciji.

ZLOGLASNI SLAVONSKI POSLODAVAC MESO KOJE SE NE POJEDE NA SVADBI KASNIJE UBACUJE U BUREKE: ‘To je neopisiv smrad!’

Zlostavljanje na radnom mjestu

Novinarma Provjerenog Dujmić je ispričala kako se direktor Stanić odnosio prema radnicima.

‘Sve žene koje su starije od 40 godina su stare kokoške koje treba mijenjati za mlado meso! Govorio je da nas treba maknuti negdje u skladišta na inventure da ne bismo slučajno plašile kupce’, prisjetila se Ivanka.

A KAD OSTARE TJERA IH U SKLADIŠTE: Boso prijavljen zbog onoga što radi svojim ‘mladim i lijepim’ djelatnicama

Dobro se sjeća i trenutka u kojem je pukla.

Psihički slom

‘Taj dan me je nazvala kontrolorka i rekla da, prema odluci direktora, od ponedjeljka prelazim na inventure. Od tog šoka sam se pomokrila na radnom mjestu’, rekla je Ivanka koja je zbog psihičkog sloma završila na bolovanju. Tada je sa svime odlučila izaći u javnost.

PROGOVORILA ZVIŽDAČICA IZ BOSE: ‘Zatvorio je trgovinu samo da bi meni dao otkaz!’

Zahvaljujući hrabrosti jedne žene, radnici sada rade zakonom propisano radno vrijeme i ne moraju 700 kuna od plaće trošiti u Bosinoj trgovini, što su donedavno morali činiti.

Povratak na Net.hr