Play ponuda

NOVI POSAO KRUŠČICE / Željko Kerum i punica u akciji: Veliki projekt planiraju realizirati u srcu Dalmacije

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Tvrtka "Kruščica" planira dogradnju dijela hotelskog kompleksa u Rogoznici koji posluje pod imenom "Perla Resort"

8.3.2023.
9:22
Miranda Cikotic/PIXSELL
Play ponuda

Tvrtka "Kruščica" koja je formalno-pravno u vlasništvu Anite Horvat, punice Željka Keruma, a službeno je kao direktorica vodi njegova supruga Fani Kerum, planira dogradnju dijela hotelskog kompleksa u Rogoznici koji posluje pod imenom "Perla Resort". Kako doznaje Slobodna Dalmacija, Kerum planira dograditi najistočniji hotelski objekt s dva kata, te bi zajedno s podrumom i prizemljem trebao imati ukupno šest etaža.

Image
RASPRODAJA CARSTVA /

Zagrebački poduzetnik kupio Kerumov stan vrijedan više od dva milijuna kuna: 'Možda sam i jedini naivac…'

Image
RASPRODAJA CARSTVA /

Zagrebački poduzetnik kupio Kerumov stan vrijedan više od dva milijuna kuna: 'Možda sam i jedini naivac…'

Štoviše, na vrhu objekta, koji se ne bi trebao tlocrtno širiti više od postojeća 644 četvorna metra, Kerum namjerava izgraditi sunčanu elektranu, snage 49,5 kilovata, a dobivena električna energija koristila bi se u "Perla Resortu". Za sve spomenuto, tvrtka "Kruščica" dobila je potvrdu Županije šibensko-kninske, odnosno Upravnog odjela za zaštitu okoliša i gradnju, da je planirani zahvat prihvatljiv za ekološku mrežu.

Projekt potpisuje Jelavić

Vidljivo je da arhitektonski projekt potpisuje ured Jurice Jelavića, nekadašnjeg predsjednika Društva arhitekata Split od kojeg su se i kolege svojedobno ograđivale upravo zbog dvojbenih poteza u doba Kerumova gradonačelničkog mandata, dodaje Slobodna Dalmacija.

Jelavić je bio član gradskog Stručnog savjeta za urbanizam u vrijeme kada je ključeve splitske Banovine držao - Kerum. Zajedno s Damirom Rakom natjecao se i na natječaju za Zapadnu obalu, upravo u vrijeme kada je tadašnji splitski gradonačelnik mislio da će njegovi bageri preobraziti hotel "Marjan" što se u konačnici nije dogodilo, a cijela priča potonula je u stečaj.

Play ponuda
Play ponuda