Zbog izrabljivanja radnici Bille dali kolektivni otkaz

Povrijeđeni postupcima internog inspektora Pijera Rakele, 11 zaposlenika Bille u Gospiću na kraju je radnog vremena dalo kolektivni otkaz. Tvrde da moraju raditi 72 sata na tjedan bez slobodnog dana.

Pijer Rakela je prije dvadesetak dana održao interni sastanak sa zaposlenicima na kojem im je naredio da za deset dana obave inventuru skladišta, a da će u protivnom svi do zadnjega dobiti otkaz te će on iz Slavonije dovesti nove radnike koje će stimulirati i država, piše Večernji list.

Radnici tvrtke Billa u podružnici 420 u Gospiću tvrde kako je to samo dio problema.

Naime, počeli su s radom u ljeto 2006. godine kada ih je bilo trideset, a danas ih je samo 11 i umjesto sedam, tvrde, moraju raditi i po 12 sati na dan, do 72 sata na tjedan.

Sve je bilo u redu dok su mogli uzimati slobodne dane, ali im je to nedavno ukinuto. Navodno, ne ostvaruju promet da bi se prekovremeni mogli platiti slobodnim danima.

”Od nas je, nakon sastanka s Rakelom, već otišla jedna voditeljica odjela jer nije mogla trpjeti teške radne uvjete, a tri nam voditelja nedostaju. Ne radimo na štetu Bille, želimo raditi uz bolje uvjete, a ne po Rakelinim uvjetima”, rekla je Nikolina Šarlija, voditeljica gospićke podružnice Bille za Večernjak.

Popodne su razgovarali i s direktoricom ljudskih resursa Bille za Hrvatsku, te im je direktorica Tužinski priopćila da njihova podružnica nema izgleda opstati i da će za mjesec ili dva biti zatvorena.

Prethodni članak:

arti-201001270274006

Povratak na Net.hr