NAPAO DJEVOJČICU U HAUSTORU

PREDATOR IZ SESVETA VEĆ JE NEKOLIKO PUTA OSUĐIVAN: Njegova majka – ‘On je autist, kad popije ne zna što radi’

29-godišnjak koji je prije dva dana u Sesvetama napao djevojčicu već je ranije nekoliko puta osuđivan za seksualno napastovanje.

Potvrdio je to za Net.hr glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić.

Istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela

‘Sudac je na današnjem ročištu odredio jednomjesečni istražni zatvor za počinitelja. Taj je muškarac ranije već osuđivan za slična kaznena djela, što je i razlog za određivanje istražnog zatvora, kako ne bi ponovio kazneno djelo na slobodi’, rekao je Devčić.

Krešimir Devčić
Krešimir DevčićFoto: Davor Puklavec/PIXSELL

Općinsko državno odvjetništvo nastavlja provođenje daljnje istrage.

Podsjetimo, muškarac je napao djevojčicu u stubištu, a uhvatili su ga susjedi. Pratio ju je do ulaza u zgradu, a kad su se našli u haustoru, 29-godišnjak joj je rukom prekrio usta te je prisilo da siđe u podrum te joj prijetio ubojstvom. Djevojčica je u jednom trenutku ipak vrisnula, što je alarmiralo susjede koji su pretukli pedofila te pozvali policiju. Žrtva je mlađa od osam godina, a na društvenim mrežama proširila se fotografija muškarca koje su susjedi snimili po dolasku policije.

Agresivni autist koji je već zadavao muke policiji

Ivan F. je autist i soboslikar koji je završio školu po posebnom programu i koji, kako tvrdi njegova majka, uzdržava roditelje onda kad nema problema sa zakonom i kad nije agresivan.

Dok je bio na uvjetnom otpustu krajem ožujka ove godine, podmetnuo je nekoliko požara, a paralelno s tim je u jednom slučaju bludničio nad prolaznicom.

‘Vratio se kući u pet ujutro te je otišao spavati. Dan kasnije kad se probudio, rekao mi je: ‘Mama, jesi li čula da je gorila Dubrava? Ni na kraj pameti mi nije bilo da je to njegovo maslo. Inače nije pričljiv. Sutradan mi je policija došla kući i pitala gdje mi je sin jer da je pipao susjedu na okretištu. Nakon posla Ivan se sam otišao javiti u PP Sesvete. Znate, on je vrlo povodljiv. Kreće se u lošem društvu, a kad popije ne zna što radi. Nikad nije bio agresivan. On je autist i završio je školu po posebnom programu. Radi u jednom firmi već godinama na tokarskim strojevima. A od svojim mjesečnih primanja uzdržava mene i supruga koji smo teško bolesni. Inače je išao psihijatru i to mu nije smetalo. Zna da mora i da mu svi želimo dobro, ali ubrzo opet ode stranputicom’, ispričala je Ivanova majka za Jutarnji list.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr