BOLNO ISKUSTVO STUDENTICE / Zaštitar nasilno izbacio djevojku iz kluba, policajac ju je ismijavao, a tek kad je stala pred kamere, stigla je reakcija: 'Bilo je užasno'

thumbnail

Četiri dana nakon napada, djevojka je otišla u policiju sa slikama masnica i liječničkom potvrdom kako bi prijavila slučaj. Tamo je naišla na bahatog i nezainteresiranog policajca

30.3.2023.
23:41
Play logo

Bolno iskustvo, i fizičko i psihičko, doživjela je nedavno jedna studentica iz Zagreba. Navečer je htjela ući u jedan klub u središtu grada, ali ju je zaštitar zgrabio za ruku i divljački odgurnuo tako da joj je ostala masnica. Otišla je k liječniku da joj utvrdi ozljedu pa je s dobivenom dokumentacijom otišla u policiju prijaviti slučaj. Ali, tamo ju je dočekao bezobrazni policajac i ismijavao je ne želeći joj dati ikakav dokaz da je podnijela prijavu.

Tada se javila novinarki RTL-a koja je od policije zatražila objašnjenje. Tek tada su iz policije nazvali djevojku, žrtvu napada, te joj se ispričali i kazali da će pokrenuti istragu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Okidač' incidenta bila je - jakna

"Zgrabio me rukama za obje nadlaktice i nasilno me izbacio van iz kluba. Tu nije stao, nego me opet tako uzimao i bacao unatrag dva, tri puta zaredom", kazala je za RTL Direkt djevojka koja je htjela ostati anonimna.

"Užasna scena. Potrčala sam do njih, pitala što rade i onda mi se on unio u lice i pitao me što sada hoću. Imala sam osjećaj da i mene želi udariti", kazala je svjedokinja ovog incidenta.

Okidač ovom ružnom događaju bila je djevojčina jakna. U klubu je, kaže, bila gužva i svi su jakne ostavljali na stolu pored ulaza. Zaštitar to isto nije dopustio njenim prijateljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Problem je bio da ne smijemo ući s jaknama, a ne možemo ih ostaviti unutra. Nitko nam nije rekao da je klub pun i da ne smijemo ući", kaže žrtva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaštitar je uspio čak tri minute biti pristojan

Razgovor sa zaštitarom do tada je bio pristojan. "Trajalo je dvije-tri minute dok nije postao agresivan", dodaje.

Obratila se i voditeljima kluba u kojem se incident dogodio, poslala im je i fotografije, ali već 13 dana otamo nije dobila nikakav odgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri dana nakon napada, djevojka je otišla u policiju sa slikama masnica i liječničkom potvrdom kako bi prijavila slučaj. Tamo je naišla na bahatog i nezainteresiranog policajca.

"Cijelo vrijeme sam osjećala kao da mi sugerira da se tu nema što prijaviti, da sam bezveze došla. Iako sam došla samo pitati za savjet jer sam doživjela jedan oblik nasilja. On je to shvaćao neozbiljno, derao se na mene, bio grub. Plakala sam pred njim jer mi je cijeli događaj bio traumatičan, a onda još i taj njegov nastup", kazala je djevojka za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek na novinarski upit policija se budi

Za mjesec dana ćemo vam javiti ako se tu ima što za prijaviti - rekao joj je policajac. Potvrdu o prijavi napada nije dobila, iako ju je zatražila. Policajac joj je istu odbio izdati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon upita novinarke RTL-a iz policije su nazvali djevojku, ispričali se zbog postupanja njihova službenika i zamolili je da im dostavi brojeve svjedoka kako bi pokrenuli istragu.

"Naravno da ćemo utvrditi postupanje policijskog službenika i reagirati na to. Sada imamo primarno utvrđivanje događaja iz te noći i nakon toga slijede razgovori s njim", kazala je za RTL Marija Goatti, glasnogovornica Policijske uprave zagrebačke.

'A što da je bilo neko ozbiljnije nasilje?'

Play logo

Dojam je da se policija pokrenula tek nakon novinarskog upita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisu me shvatili ozbiljno. Neugodno mi je bilo. Jedino o čemu sam poslije razmišljala jest što bi bilo da je u pitanju ozbiljnije nasilje. Kome da se obratiš, kad se ovakve stvari ne doživljavaju", rekla je djevojka koja se, umjesto kao žrtva, osjećala kao krivac.

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo