ŠEF HDZ-A U PROBLEMU

ZAHLADILI ODNOSI? Plenković želi Maletićku u vrhu Vlade, no ona navodno ima druge ideje

Iako je Andrej Plenković želi vidjeti u svojoj vladi, autorica HDZ-ovog gospodarskog programa radije bi se, čini se, vratila u Bruxelles.

Iako će se o kadroviranju razgovarati tek nakon što se dovrše pregovori s Mostom, iz stranke se doznaje kako bi Andrej Plenković Ivanu Maletić volio postaviti na poziciju potpredsjednice Vlade, ona bi se ipak radije nastavila baviti onime čime se bavila do sada – financijama i EU fondovima, piše Jutarnji list.

ODLAZI ZLATKO HASANBEGOVIĆ? Pobijede li na izborima, ovo će biti ministri u HDZ-ovoj Vladi?

U okviru pregovora o sastavljanju Vlade navodno se razgovaralo i o opciji pripajanja dijela Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova Ministarstvu financija, no teško je zamisliti da će Plenković na čelu tog Ministarstva zamijeniti Zdravka Marića Ivanom Maletić.

Gubitak tri jaka zastupnika u EP bila bi velika šteta

Usto, budući da se iz Europskog parlamenta povlači Andrej Plenković, a vjerojatno i Ivo Davor Stier, ako se povuče i Ivana Maletić to će predstavljati velik gubitak za HDZ u Bruxellesu.

No, Jutarnji pak od drugih sugovornika iz stranke doznaje kako su odnosi na relaciji Maletić-Plenković u posljednje vrijeme zahladili. HDZ-ova europarlamentarka je bila bliska s bivšim predsjednikom stranke Tomislavom Karamarkom, a bliska je i s njegovim bliskim suradnikom Milijanom Brkićem. Plenkoviću se, navodno, nije svidjelo ni što je Maletić posljednja objavila da se povlači iz kandidature za predsjednicu stranke.

ZAVRŠENA JOŠ JEDNA RUNDA PREGOVORA MOSTA I HDZ-a: ‘Radimo na tome da broj ministarstava bude što manji’

Unatoč svim nagađanjima i šuškanjima unutar i oko stranke, tek nakon što se dovrše pregovori s Mostom započet će kadroviranje i tek onda će se znati tko će i hoće li obnašati koju dužnost u Vladi. Tako će tek nakon završetka pregovora biti poznat daljnji profesionalni put Ivane Maletić – Vlada ili Bruxelles.

Europarlamentarka HDZ-a Ivana Maletić odbacila je pisanje hrvatskih medija da ne želi biti članicom nove hrvatske vlade.

‘Prerano je za te zaključke’

“To su sve nagađanja, o ustroju i sastavu vlade još se razgovora, preuranjeno je govoriti o tome”, rekla je Hini Maletić.

Jutarnji list je objavio u srijedu, pozivajući se na izvore bliske autorici HDZ-ova ekonomskog programa, da ona želi ostati u Europskom parlamentu iako joj predsjednik stranke i vjerojatni mandatar Andrej Plenković nudi mjesto potpredsjednice vlade.

“Ne znam zašto su se takve informacije pojavile u medijima”, rekla je Maletić.

“Ja ovaj tjedan nisam u Zagrebu, u Strasbourgu sam, a ovaj bi se tjedan trebali dovršiti pregovori o novoj vladi”, dodala je.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr