SLUČAJ AGROKOR

ZAGREBAČKI SUD U OVIM TRENUCIMA RAZMATRA ŽALBU TUŽITELJA: Hoće li 14 optuženih ipak u istražni zatvor?

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu počelo je razmatrati žalbu koju je Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu uložilo na odluku suca istrage koji je pustio sve okrivljene u slučaju Agrokor, osim Ivice Todorića, na slobodu.

Tužiteljstvo je prvotno tražilo da se okrivljenima odredi istražni zatvor kako ne bi utjecali na svjedoke koji moraju biti ispitani u istrazi, no nije uspjelo uvjeriti sud da bi se to doista moglo i dogoditi. Činjenica da je tužiteljstvo navelo višegodišnje poslovne i prijateljske veze svjedoka s okrivljenicima nisu bile dostatan razlog sudu da odredi istražni zatvor za Todorićeve suradnike.

[VIDEO] ANTE TODORIĆ EKSPRESNO ODRADIO RAZGOVOR S ISTRAŽITELJIMA PA DAO IZJAVU PRED KULMEROVIM DVORIMA: ‘Nisam kriv!’

Međutim, tužiteljstvo je na tu odluku podnijelo žalbu, te ju već danas dostavilo Županijskom sudu u Zagrebu. Odluku suca istrage i žalbu tužiteljstva sada razmatra izvanraspravno vijeće.

Među svjedocima na koje tužiteljstvo ukazuje su mahom bivši članovi nadzornog odbora Agrokora, ali i nižerangirani zaposlenici Agrokorove Riznice koji su već istražiteljima govorili o sumnjivim financijskim izvješćima, o sumnjivim depozitima i knjiženjima, kao i o zalaganju dionica, te u konačnici izvlačenju milijarde kuna iz Agrokora. I revizori koji su radili u revizorskoj kući Baker Tilly Discordia već su potvrdili da su još od 2010. godine upozoravali na sumnjiva financijska izvješća Agrokora, no njihovi šefovi pokleknuli su pritiscima iz Agrokora i davali pozitivna revizorska mišljenja. Ona su pak, bila temelj za prikazivanje uspješnosti polovanja i isplatu dividendi.

[FOTO] PRVE FOTOGRAFIJE ANTE TODORIĆA NAKON POVRATKA U HRVATSKU: Gazdin sin nakon DORH-a otišao na Županijski sud

Povratak na Net.hr