ZIMSKI UVJETI DILJEM ZEMLJE / Za kamione zatvorene sve ceste prema Dalmaciji: Crveni alarm i dalje na snazi, a stižu i novi nanosi snijega

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema prohodne ceste iz unutrašnjosti prema Dalmaciji, Rijeci ili Istri i obratno

28.2.2023.
7:17
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Play logo

Autocesta A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Sveti Rok i Posedarje otvorena je za sve skupine vozila, a zbog zimskih uvjeta između čvorova Gospić i Maslenica (Rovanjska) zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema, stoji u najnovijem izvještaju Hrvatskog autokluba.

Image
STANJE NA CESTAMA /

Ovako jutros izgledaju hrvatske autoceste: A1 otvorena za sva vozila, osim kamiona

Image
STANJE NA CESTAMA /

Ovako jutros izgledaju hrvatske autoceste: A1 otvorena za sva vozila, osim kamiona

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema prohodne ceste iz unutrašnjosti prema Dalmaciji, Rijeci ili Istri i obratno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jučer je DHMZ objavio specijalno priopćenje u kojem stoji da je za utorak, 28. veljače, i dalje na snazi crveno upozorenje za Velebitski kanal te narančasto upozorenje za zapadnu obalu Istre.

"Budite spremni na poremećaje, oštećenja konstrukcija i rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Moguć je prekid prometa i prekid opskrbe električnom energijom. Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati. Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila. Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Vjerojatno je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu. Prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu", stoji u priopćenju DHMZ-a.

Play logo

"Do četvrtka nastavak zimskih uvjeta, osobito u unutrašnjosti, gdje će biti razmjerno hladno, uz povremeno umjeren sjeveroistočnjak, te oblačno - u utorak uglavnom suho pa u srijedu i četvrtak opet češću susnježicu i slab snijeg. Na Jadranu promjenjivije, uz povremenu mjestimičnu kišu, pa i u obliku pljuskova, te i dalje prilično vjetrovito, uz jaku, u srijedu i olujnu buru, koja će potkraj četvrtka oslabjeti. Od petka ponovno većinom suho, na Jadranu i djelomice sunčano, a za vikend je i u većini unutrašnjosti velika vjerojatnost sunčanih razdoblja", stoji u prognozi Zorana Vakule na HRT-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo