VUČIĆ IZJAVOM O 'ODVRATNOJ MALVAZIJI' IZAZVAO LAVINU KOMENTARA; Poznatom vinaru nije jasno: / 'Pa Srbi su naši najvjerniji kupci'

Na Vučićev komentar o 'odvratnoj Malvaziji' osvrnuo se i poznati istarski vinar Nikola Benvenuti, ujedno šef Vinistre pa rekao da mu nije jasno zašto je predsjednik Srbije to izjavio

6.3.2021.
14:48
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je tijekom intervjua za jednu sarajevsku televiziju rekao bez povoda da je "vino Malvazija odvratno i da ga nitko ne može piti". "Srbija proizvodi bolja vina", rekao je.

Vučićeva izjava izazvala je lavinu komentara na društvenim mrežama, ali i u javnosti, koji pobijaju njegove tvrdnje. Na Vučićev komentar o Malvaziji osvrnuo se i poznati istarski vinar Nikola Benvenuti, ujedno šef Vinistre. Vinar iz Istre kaže da mu nije jasno zašto je Vučić to izjavio.

"Pozivam gospodina Aleksandra Vučića da dođe u Istru i kuša istarsku Malvaziju, vrhunsko vino koje osvaja ne samo domaća, već i svjetska odličja i jako je tražena. Ne bi ulazio u ukuse gospodina Vučića ali se isto tako o ukusima ne raspravlja i ne znam zašto je to izjavio.

Vučićevi sugrađani najbolje znaju da to nikako nije tako jer su naši vjerni kupci i redovito dolaze u Istru i kod mene u naš podrum po malo dobre kapljice. Istarska se Malvazija izvozi diljem Europe i svijeta. Cijenjena je među vrhunskim poznavaocima dobrog vina, pa Vučiću predlažem da posjeti ovogodišnju Vinistru gdje ću ga osobno ako treba upoznati s pravim draguljem Istre", rekao je Benvenuti za 24sata.

Pozvao Vučića na vinski sajam

"Turisti ne Samo iz Srbije, već iz cijelog svijeta svake godine posjećuju brojne podrume poznatih istarskih vinara, pa tako i Benvenutijev podrum gdje se u posebnim bačvama čuvaju i njeguju vina raznih sorti. Izjavu gospodina Vučića demantiraju i brojna visoka odličja istarskih Malvazija na svjetskim natjecanjima.

Malvazija je naša najvažnija bijela sorta. Negdje je oko 55-60 posto vinograda zasađeno istarskom Malvazijom. Polovinu svih istarskih vinograda čini upravo ta sorta. Inače je procvat doživjela nakon devedesetih godina, znanjem, trudom a na kraju i tehnologijom istarskim vinara. Posljednjih tridesetak godina je definitivno izrasla u moderno, pitko i veliko vino i osim te naše prosječne varijante Malvazije, imamo i onih odležanih koje zaista daju impresivne rezultate i koje mogu trajati puno godina pravilnom čuvanjem u podrumu", objasnio je vinar.

Još jednom je Vučića pozvao u Istru ne bi li se razuvjerio i promijenio svoj tvrdi stav oko Malvazije. "Neka Vučić dođe u Istru od 7. do 9. svibnja na najznačajniju manifestaciju Vinistru, izložbu vina i vinske opreme i sigurno neće pogriješiti", rekao je za 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali