VRAĆA NAM SE PRAVA ZIMA; Meteorologinja tvrdi: / 'Već večeras će biti kiše i snijega, a potom slijedi još jače pogoršanje vremena'

U subotu navečer stiže novi val kiše sa zapada, a pod utjecajem nove ciklone u nedjelju bi moglo biti snijega u većini kontinentalnih predjela

28.1.2021.
10:07
Pixsell/Ilustracija

U većem dijelu Hrvatske danas će prevladavati stabilne vremenske prilike zahvaljujući anticiklonalnom grebenu koji se proteže sa zapada Europe. U takvim okolnostima pretežno je vedro na dijelovima obale Jadrana i u središnjoj unutrašnjosti, dok je u ostalim dijelovima pretežno oblačno. No, u nastavku dana treba računati na jačanje vjetra južnog smjera, jugozapadnjaka u unutrašnjosti, jugozapadnjaka i juga na moru, kaže se u vremenskoj prognozi televizije N1.

Na Jadranu jugo, u unutrašnjosti kiša i snijeg

S južnom strujom stizat će topliji i vlažniji zrak pa potkraj dana treba računati na kišu duž obale, ali i u dijelovima unutrašnjosti. Pritom može pasti i malo snijega, najizglednije u gorju te unutrašnjosti Dalmacije.

Već sutra će se oborine intenzivirati pod utjecajem sredozemne ciklone pa od sredine dana treba računati na vrlo kišovite prilike, osobito duž Jadrana. Na moru će sutra puhati jako i vrlo jako jugo, jugozapadnjak na kontinentu.

Kako će južnom strujom do nas stizati topao zrak, temperature će značajno porasti, i do 13, 14 u subotu, i na kopnu, i na moru. U subotu će još tijekom jutra biti oborine većinom na krajnjem istoku i jugu, nakon čega slijedi smirivanje.

No, već u subotu navečer stiže novi val kiše sa zapada, utjecajem nove ciklone, što bi u nedjelju moglo rezultirati snijegom u većini predjela unutrašnjosti.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali