VLASNIK NUDI 1000 EURA! Pola grada trazi odbjeglu Rosu

Sve je pocelo u nedjelju jednom obicnom porukom na Facebooku: “U Zadru je izgubljen zenski basenji, imenom Rosa. Belgijski vlasnik ponudio je nagradu od 1000 eura onome tko je pronade. Rijec je o jako plahoj pasmini koja je i inace nepovjerljiva prema ljudima.

Trebalo bi je potraziti u poljima, voziti se okolo biciklom ili automobilom”, stajalo je u emotivnoj poruci Rosina vlasnika, Belgijanca Alaina Alaertsa.

Medunarodna potraga

Njegova je kujica u subotu dosla u Zadar na Medunarodnu izlozbu pasa sa dvije “handlerice”. Iako je rijec o djevojkama koje profesionalno vode pse na izlozbe, uspjele su izgubiti Rosu. Kad je cuo sto se dogodilo, nesretni Alain odmah je doputovao u Zadar, pise zadarski.hr.

Alainova fejs poruka prerasla je u medunarodnu potragu za kujicom Rosom koju zajedno s njim od ponedjeljka danonocno trazi cijeli Zadar. Ima, doduse, i onih koji u Rosi samo vide tisucu eura kako im ispred nosa bjeze po gradu, no puno je vise pravih pasoljubaca koji nesretnoj kujici samo zele pomoci da se sretno vrati kuci u Belgiju.

Na fejs stranicu “Rosa, missing dog” stalno pristizu nove dojave o tome gdje je videna, crtaju se karte njezina kretanja po gradu i okolici, obiljezava svaki grm pokraj kojega je uocena, razraduju taktike o tome kako joj prici i cime je namamiti. No, nista ne pomaze. Plaha Rosa i dalje bjezi od ljudi.

Pobjegla!

“Evo, vidjela sam je prije pet minuta na ulazu u Novi Bokanjac. Kad sam zaustavila automobil da je uhvatim, pobjegla je”, javila je Zadranka Irena.

Svaka se objava o tome gdje je videna prati s velikom pozornoscu i prevodi na engleski jezik jer se potraga za Rosom prati cak i u Kanadi.

U srijedu navecer zadarsko Kinolosko drustvo “Dalmatinski pas” prvi put je organizirano krenulo u veliku zajednicku potragu po sumici na Bokanjcu. I Alain je bio s njima.

Nazalost, samo su je jednom vidjeli, a onda se potom sakrila. Nije htjela prici ni vlasniku, koji se boji da se udomacila jer vrsta basenji voli prirodu i divljinu.

‘Bez nje ne idem’

Kako niti jedan pristup do sada nije upalio, vlasnik Alain Alaerts je odlucio pokusati jos nesto: sutra bi u Zadar iz Belgije trebao stici Rosin najbolji pseci prijatelj, ET i dva “ljudska” prijatelja na koje ce kujica, nadaju se, dobro reagirati.

Bez nje se ne zeli vratiti u Belgiju.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr