VELIKI UDARAC VLADI

VISOKI HRVATSKI DUŽNOSNICI POD ISTRAGOM: Krstičević i Brkić na popisu Tužiteljstva BiH?

Nakon uhićenja desetorice bivših pripadnika HVO-a iz Orašja sve su glasnije priče da tužiteljstvo u BiH vodi istragu protiv još nekih pripadnika HVO-a, ali i Hrvatske vojske, među kojima i nekih aktualnih visokih dužnosnika.

Kako je objavio RTL, Tužiteljstvo BiH već neko vrijeme vodi istragu o zločinu počinjenom 1995. u okolici Mrkonjić Grada kada su 4. i 7. gardijska brigada Hrvatske vojske nakon Oluje krenule u oslobađanje tog dijela BiH.

DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO BiH: ‘Uhićene u Orašju se ne sumnjiči za zajednički zločinački pothvat’

Istraga ubojstva 180 srpskih civila

Prema navodima iz istrage, u operaciji odmazde zbog pogibije zapovjednika Andrije Matijaša-Pauka tada je ubijeno 180 srpskih civila čija su tijela pronađena u jednoj masovnoj grobnici. Navodno je na popisu onih koji su pod tom istragom i tadašnji zapovjednik 4. gardijske brigade, a sadašnji ministar obrane i potpredsjednik Vlade, umirovljeni general Damir Krstičević.

Potvrdi li se taj navod i podigne optužnica protiv potpredsjednika hrvatske Vlade, bio bi to golem politički udarac cijelom državnom vrhu, piše RTL-ov portal Vijesti.hr.

Iako se prethodno govorilo o uzbuni u državnom vrhu zbog uhićenja u Orašju, ispada kako je nemoguće da ondje nisu znali za optužnice.

HRVATSKI DRŽAVNI VRH VEĆ DVIJE GODINE ZNA ZA SLUČAJ ORAŠJE! ‘Ovo je jasna poruka međunarodne zajednice Zagrebu…’

Brkić: Pouzdano znam da sam na popisu

Još jedan visoki hrvatski dužnosnik navodno je na popisu tužiteljstva BiH. Naime, potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić u sinoćnjoj je emisiji Otvoreno na HRT-u kazao kako je i on na popisu.

“I ja sam na tom popisu, to znam pouzdano, ali kako Srbi svaki svoj zločin i poraz pokazuju kao zločin onih koji su se branili, svatko od onih koji su sudjelovali u obrani BiH može biti na tom popisu. Ja ću u BiH i dalje putovati, a ako me privedu, ako je to žrtva koju trebam podnijeti za Hrvatsku, tu sam”, ponudio se Brkić.

On smatra da su uhićenja hrvatskih branitelja u BiH “nastavak pokušaja relativizacije karaktera Domovinskog rata kao obrambenog rata” te da njima “Srbi žele sebe prikazati kao žrtve, a svoje poraze kao ratne zločine onih koje su oni napali”.

OŠTRA PLENKOVIĆEVA REAKCIJA NA UHIĆENJA: ‘Sve je ovo pripremano dulje vrijeme, a i tajming je indikativan!’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr