ŠEFICA HNS-A

VESNA PUSIĆ O MANDATARU: Orešković je jedan od trojice i najmanje je važan

“Gospodina Oreškovića sam upoznala kad je vodio Plivu kao dio Teve. Tu se činio normalan i ozbiljan čovjek. Kao premijer je jedan od trojice i najmanje važan u ovom trenutku. Ne zna kakva će bit vanjska politika Hrvatske. Ne zna koga mu spremaju za ministre jer da zna sjednica Sabora bi bila u srijedu. Karamarko i Petrov dogovaraju ministre i oni su ljudi koji su potpredsjednici vlade i koji će moći svaki dan otpustiti premijera”, kazala je Vesna Pusić odgovarajući na pitanje kako je moguće da mandatar Tihomir Orešković ne zna reći hoće li nova vlada imati politiku prema Uniji kao Poljska i Mađarska.

Glasine prema kojima Orešković očekuje podršku HNS-a komentirala je:

“Treba otići kad svi žele da ostanete”

“Da je to moguće mi bi sad bili u vladi i koaliciji. Novo vodstvo HNS-a će raditi u tijesnoj suradnji sa starim vodstvom. Mi smatramo da su svjetonazori važni i da smo htjeli biti u vladi, bili bi”, kazala je Pusić za N1.

“Biti ću aktualna predsjednica HNS-a do travnja. Jedanaest godina sam na čelu HNS-a. Kad sam ponovo izabrana za predsjednicu rekla sam preuzet ću na sebe tu odgovornost da stranku stabiliziramo, ali nakon toga je vrijeme za sljedeću generaciju. Dobro je otići kad svi žele da ostanete, a ne da mole Boga da odete. Biti ću potpredsjednica Sabora, ali to nije zamjena za ovu ulogu”, kazala je .

Kao kandidati koji će je zamijeniti na čelu HNS-a spominju se Ivan Vrdoljak, Predrag Štromar, Matija Posavec i  Anka Mrak Taritaš. Nikoga od njih nije istakla kao svog favorita, javlja N1.

 

Povratak na Net.hr