Na ogradu bazena postavili bodljikavu žicu!

26.7.2012.
22:20
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ogranak Hrvatskih laburista iz Varaždinskih Toplica upozorava da prizor budi traumatične asocijacije te traži žurno skidanje ograde i uvođenje naplate temeljene na društvenoj solidarnosti. "Način na koji se uprava odlučila na borbu sa švercerima ne samo da stvara ružnu sliku svim posjetiteljima, već je i ozbiljna prijetnja za onu djecu koja će, usprkos ovako rigidnog zaštiti, ipak pokušati ući bez karte", kazao je za eVarazdinStanko Medvedec, predsjednik topličkih Laburista.

Opasnost za djecu

Upozorava da ima roditelja koji ne mogu svojoj djeci priuštiti kupanje na bazenu, pa će iz tog razloga mnogi pokušati ilegalno ući, najčešće na način da preskoče ogradu. "Iskustvo nažalost pokazuje da ovakve restriktivne mjere neće obeshrabriti one najupornije i najželjnije kupanja. Postoji opravdana bojazan da se takva djeca mogu čak i teže ozlijediti", istaknuo je Medvedec.

Trpi toplički turizam

Smatra da postavljanjem bodljikave žice najviše trpi toplički turizam, jer se šalje vrlo ružna slika posjetiteljima bazena. "Pogled na razapetu bodljikavu žicu i masnu, nauljenu ogradu budi ružne asocijacije kod izletnika i posjetitelja i stvara suprotni dojam naspram proklamirane i već dokazane topličanske gostoljubivosti", upozorava Medvedec koji je pozvao mjerodavne da uklone bodljikavu žicu i pronađe kompromisno rješenje. Cjelodnevna karta za kupanje na bazenu u sklopu hotela košta 30 kuna radnim danom.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali