Jel' to moguće?

VAKULINA PROGNOZA MNOGE ĆE RAZVESELITI: Evo kakvo nas vrijeme čeka za praznike!

Prema prognozi meteorologa Zorana Vakule pred nama su četiri sunčana dana. Ne tvrdi on da se ponegdje za vikend neće pojaviti malo kiše, no mogućnost je, ističe, vrlo vrlo mala. Za praznike nas, pak, ne očekuju značajniji meteorološki ekstremi.

Dosadašnji dio ožujka bio je kišovitiji od prosjeka, a i prosječne temperature su bile nešto više i to posebice zbog viših temperatura tijekom noći i jutra. Ustvrdio je to meteorolog Zoran Vakula za HRT dodajući kako idućih dana možemo očekivati sunčanije vrijeme.

Vakula piše kako već u četvrtak možemo očekivati više sunca i to posebice na Jadranu. Jutro će, kaže, biti nešto hladnije, a na kopnu će se pojaviti i mraz. Najviša dnevna temperatura zraka bit će od 2 do ponegdje i 7 °C viša nego danas.  Još nešto hladnije jutro očekuje nas i u pretežno sunčani petak tijekom kojeg će nakon porasta temperature na Jadranu najviša dnevna ondje iznositi i do 20 stupnjeva Celzija.

Prvi proljetni tjedan…

Vikend će također biti pretežno sunčan, no pojava niskih oblaka ne isključuje pokoju kap kiše. No, vjerojatnost za to je vrlo mala, piše Vakula. I to u subotu u gorju, Posavini i unutrašnjosti Dalmacije, a u nedjelju i u unutrašnjosti Istre.

“Prvi proljetni tjedan bit će ‘veliki’ zbog vjerskih razloga, za školarce i prazničnih. Srećom, najvjerojatnije ne i zbog meteoroloških, budući da se prema trenutačnim prognozama ne očekuje neki značajniji meteorološki ekstremi. Uostalom, njih smo prošlih tjedana i mjeseci ionako imali napretek”, zaključuje Zoran Vakula.

ŠTO NAS ČEKA DANAS: Vrijeme kišovito s jakim vjetrom, temperature osjetno niže od jučerašnjih

Povratak na Net.hr